Cumhuriyet, müftü nikâhını savunan Nuray Mert'i kovdu

Basın ve ifade özgürlüğü maskesi altında hemen hemen her gün hükümete saldırılarda bulunan Cumhuriyet gazetesi, müftü nikâhını savunan yazara tahammül edemedi, gazeteden kovdu. Gerekçe olarak da, gazetenin, "Atatürkçü ve laik çizgisi" olarak gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet, müftü nikâhını savunan Nuray Mert'i kovdu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Hemen hemen hergün Türkiye'yi Avrupa ve ABD'ye "basın ve ifade özgürlüğü" bahanesiyle şikayetlerde bulunan Cumhuriyet gazetesinin maskesi bir kez daha düştü. Gazetenin muhalif yazarlarından Nuray Mert, sırf müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısını savunduğu için gazeteden kovuldu. 

Nuray Mert, Nisan 2015'ten bu yana haftada iki gün Cumhuriyet gazetesine yazı yazıyordu. Kovulma haberini Nuray Mert'e Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç verdi. Nuray Mert, Erinç'in karara gerekçe olarak Cumhuriyet'in Atatürkçü ve laik yayın politikasını gösterdiğini ifade etti.

Nuray Mert, "Orhan Erinç, kararın Silivri Cezaevi'ndeki tutuklu yönetici arkadaşlarımızın bilgisi dahilinde verildiğini söyledi. Beni Cumhuriyet'e davet eden Akın Atalay'dı. Cumhuriyet'in Kemalist çizgisini bildiğim için davet karşısında çok titiz davrandım ancak Akın Atalay, gazetenin dar vizyonunu genişletmek için böyle bir davette bulunduğunu söyledi. Devletin baskısıyla hapiste olan arkadaşlarım mahalle baskısıyla beni gönderdilerse buna kişisel olarak da çok üzülürüm" dedi.

Nuray Mert'in müftülere nikah yetkisine ilişkin yazıları gazetenin diğer yazarları tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Başta Orhan Bursalı olmak üzere Cumhuriyet gazetesindeki birçok yazar Nuray Mert'e tepki göstermişti.

Nuray Mert, ''Evliliğe dair hukuki çerçeve değişmediği durumda nikâh kıyan memurun din görevlisi olması neden sorun olur?'' sorusunu sormuştu. 

HÜRRİYET DE AKİF BEKİ'NİN YAZILARINA SON VERDİ

Bir ayrılık haberi de Hürriyet gazetesinden geldi. Hürriyet yönetimi 2013'ten beri haftada 3 gün gazetede yazan Akif Beki'nin yazılarına son verdi.

Hürriyet yönetiminin Akif Beki ile yollarını ayırmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılan Mehmet Görmez'e destek verdiği son yazıları etkili oldu.

Yorumlar