Ali Kemal Özcan aslen nerelidir, kimdir?

Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra HDP'ye yapılan çağrıyı açıklayan Ali Kemal Özcan aslen nerelidir, kaç yaşındadır? Ali Kemal Özcan, Terör örgütü PKK'nın İmralı'daki elebaşı Abdullah Öcalan'ın kamuoyundan gizlenen mektubunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladığı için dikkat çekmiş, bazı kesimlerin de hedefi haline gelmişti. Özcan'ın aslında kamuoyu tarafından yakından bilindiği, Öcalan ve PKK üzerine derin araştırmalar yapan bir kişi olduğu, uzun süredir İmralı'ya giderek Öcalan ile görüşmelerde bulunan bir kişi olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Özcan'ın HDP'nin ABD temsilcisi Gran Özcan'ın da babası olduğu öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Kemal Özcan aslen nerelidir, kimdir?

Abdullah Öcalan ile görüştükten sonra HDP'ye yapılan çağrıyı açıklayan Ali Kemal Özcan aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

Ali Kemal Özcan aslen Tuncelili'dir.

60 yaşındadır.

PKK ve Abdullah Öcalan üzerine yaptığı çalışmalarla biliniyor.

Ali Kemal Özcan 1959 yılında Tunceli'nin Kardere köyünde dünyaya geldi. İlk okulu köyünde, orta okulu Elazığ'da, lisans eğtimini ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. 

Siyaset felsefesinde çalışmalar yaptı. 

Özcan şu an Tunceli'de Munzur Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Özcan'ın ayrıca, "Milliyetçilik", "Dersim Aleviliği", "Ulus Devlet", "Sivil Toplum" gibi alanlarda da çalışmaları bulunmaktadır.

İmralı adasından dönüşünde açıklamalarda bulunan Özcan, Öcalan ve PKK konusunda yaklaşık 20 yıl boyunca akademik çalışmalar yürüttüğünü, yüksek lisans ve doktora tezlerini bu konu üzerine yaptığını söyledi.

Özcan, örgütün iç yapısını ve Kürt sorununu iyi bildiği için bu konu hakkında çeşitli kitaplar da kaleme aldığını ifade ederek, bu kitaplarının bir şekilde İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan'a ulaştırıldığını açıkladı.

Öcalan'ın kitaplarını okuduktan sonra kendisiyle görüşme talebinde bulunduğunu, bu vesileyle daha önce defalarca görüştüklerini ifade etti.

Son olarak 20 Haziran 2019 tarihine bir kez daha Öcalan'ın talebiyle görüştüklerini, görüşme esnasında 18 Haziran 2019 tarihinde Öcalan'ın avukatlarına verdiği ve açıklanmasını istediği mektubunun da gündeme geldiğini söyleyen Özcan, Öcalan'ın mektubunun açıklanmadığından habersiz olduğunu söyledi. Mektubunun açıklanmamasına kızdığını belirten Özcan, Öcalan'ın aynı mektubu ve yanında bir not ekleyerek kendisine verdiğini kaydetti.

Öcalan'ın verdiği notu ve mektubu kamuoyuna okumak zorunda olduğunu söyleyen Ali Kemal Özcan, "Bu bir emanettir. Emanet kutsaldır. Emanete kimse ihanet edemez" diyerek mektubu ve notu okudu.

Yorumlar