Günaydın: Devlete verdiğim arsaları geri istiyorum

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Maliye Bakanlığı'nın belediyenin 8 milyon liralık vergi borcunu karşılık tüm taşınmazlarına haciz koymasına sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Günaydın: Devlete verdiğim arsaları geri istiyorum

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Maliye Bakanlığı'nın belediyenin 8 milyon liralık vergi borcunu karşılık tüm taşınmazlarına haciz koymasına sert tepki gösterdi.

Yerel bir televizyon kanalında konuşan Başkan Günaydın, devlete birçok arsa bağışladığını ve bunun karşılığında iyi niyet gösterilmesi gerektiğini söyledi. Başkanlık yaptığı dönemde 16 okul yeri bağışladığını hatırlatan Günaydın, “Biz bir sürü okul yeri bağışladık. 1 lira istemedik, gözümüzü kırpmadan verdik. Bunun için şu 21 trilyonluk borcu silmeleri lazımdı.” dedi. Günaydın, camilere de ücretsiz olarak alan tahsisi yaptığını belirterek, “Ben camilerin yerini saydırmıyorum. Tüm camilerin yerini biz bağışladık. Ben onlar için bir şey söylemiyorum. Allah korusun, orası Allah’ın evi. Sonuç olarak bu iş, bu hale geldiyse, ben de verdiğim arsaları geri istiyorum.” diye konuştu.

Başkan Günaydın, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne 50 milyon değerinde arsa verdiğini ve bunun karşılığında devletten hiç para almadığını vurguladı. Türkiye’de en iyi vergisini ödeyen, batmış bir olayın içinden çıkan aynı zamanda belediyeyi çok iyi karlandıran, devletine en çok vergi ödeyen ve yardım eden bir belediye olduklarını kaydeden Günaydın, şöyle devam etti: "Maliye’ye bizden önce 1 milyon 139 bin lira ödenmiş. Yani neredeyse borç ödenmemiş. Biz şu ana kadar ne ödemişiz, 21 milyon lira. Sigortaya daha önce 2 milyon 226 bin lira ödenmiş. Biz ne kadar ödemişiz 18 milyon lira. Emekli Sandığı'na tamamen borçlanılmış, cüzi bir para ödenmiş. Biz 12 milyon lira ödemişiz. TEDAŞ’a o zaman içerisinde bir kuruş yine ödenmemiş. Bugün bizim 700 bin lira bir ayda elektrik sarfiyatımız var."

Günaydın, TEDAŞ’a 24 milyon lira ödediklerini de hatırlatarak, "Yapılandırmadan her ay 2 milyon liraya yakın para ödüyoruz. Bugün 19’uncu taksidi ödedik. Yüzde yüzü eski borçlardan oluşuyor. Şu ana kadar Isparta Belediyesi yapılandırmaları saymadığımız halde 75 milyon lira devletine para ödemiş. Daha önce 3 milyon lira ödenmemiş. Esnafa 6 milyon lira borcu göreve geldiğimiz ilk 45 günde ödedik. Böyle para ödeyen bir belediye 150 milyon lira borcun altından kalkan belediye var mı acaba?" diye sordu.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da haciz talimatını hükümetin verdiğini iddia ederek, "AKP çaresiz, seçimlerde ağır bir yenilgi alacağını görüyor. Ve fütursuzca sağa sola saldırıyor. Bu borçlar AKP’li belediye başkanı Hasan Balaman zamanından kalan borçlardır. O dönemde usulsüzlük ve yolsuzluklara seyirci kalan hükümet, sadece MHP’yi seçimlerde zor duruma düşürmek için haciz kararı aldırmıştır. Bu kararın seçimler öncesinde alınması manidardır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar