Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Konya'da

- Tüfenkci: "Yıllarca bir yandan PKK terör örgütü ile mücadele ettik, bir yandan da ekonomiyi büyüttük. Türkiye ender ülkelerden birisidir. 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen bir ülkedir. Bu önemli bir rakam. 15 Temmuz'dan 15-20 gün sonra da ekonomimizin bütün göstergeleri normale döndü. Millet hem demokrasisine hem ekonomisine sahip çıktı" - "Sur'da zarar gören esnafa yönelik faizsiz 50 bin lira kredi imzalandı, hayata geçti. İnşallah yaklaşık 3 bin esnafımız bu krediden faydalanarak, terörün yıktığı yerleri yeniden ayağa kaldıracak. Teröre inat o kepenkleri açık tutacağız ve insanlara yeniden aynı sosyal hayatı yaşamalarını sağlayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Konya'da

KONYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yıllarca bir yandan PKK terör örgütü ile mücadele ettik, bir yandan da ekonomiyi büyüttük. Türkiye ender ülkelerden birisidir. 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen bir ülkedir. Bu önemli bir rakam. 15 Temmuz'dan 15-20 gün sonra da ekonomimizin bütün göstergeleri normale döndü. Millet hem demokrasisine hem ekonomisine sahip çıktı." dedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Tüfenkci, burada İl Başkanı Musa Arat ile bir süre görüştü.

Partililerle sohbet eden Tüfenkci, yaptığı konuşmada, Hükümet olarak teşkilatlardan güç alarak hareket ettiklerini söyledi.

Teşkilatlarda en zor görevin mahalle başkanlığı olduğuna işaret eden Tüfenkci, "Mahalle başkanlığından tutun da sandık başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza kadar bütün arkadaşlarımız sahada çok fedakar bir şekilde çalışıyor. Kafası bozulan mahalle başkanını bulup hesap soruyor. Hiçbir yetkisi olmadığı halde adam hesabını veriyor." diye konuştu.

- "Teşkilatlarımız meydanlarda millete öncülük etti"

Tüfenkci, AK Parti teşkilatlarının 15 Temmuz darbe girişiminde, ilk andan itibaren halka öncülük yaptığını, milletle beraber 27 gün demokrasi nöbeti tuttuğunu anımsattı.

Kadın kollarının da hem seçim zamanı hem de seçimlerden sonra kapı kapı dolaşarak hizmet ettiğini anlatan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Gençlik kolları ve kadın kollarıyla bir bütünüz ve bir davanın yolcularıyız. Dolayısıyla bunu hiç unutmadan; 'Türkiye'de bu millete nasıl daha çok hizmet edebiliriz, nasıl daha çok faydalı olabiliriz?' demeliyiz. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, biz hakka ve halka hesap veririz. Onun dışında hiçbir güçten çekinmeyiz. Başbakanımız 15 Temmuz'dan sonra 'tek patron millet' dedi. İnşallah milletin hilafına bundan sonra hiçbir şey olmaz."

Tüfenkci, millet ile gönül köprülerinin yıkılmadığı sürece, daha çok hizmet edeceklerinin altını çizdi.

Milletin yanında olarak, ülkenin ihracatını artıracaklarını, ekonomiyi büyüteceklerini dile getiren Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Yıllarca bir yandan PKK terör örgütü ile mücadele ettik, bir yandan da ekonomiyi büyüttük. Türkiye ender ülkelerden birisidir. 27 çeyrektir kesintisiz büyüyen bir ülkedir. Bu önemli bir rakam. 15 Temmuz'dan 15-20 gün sonra da ekonomimizin bütün göstergeleri normale döndü. Millet hem demokrasisine hem ekonomisine sahip çıktı. İhracatımızı artırarak devam ettirdik. Ekonomimiz oturmuş, çalkantılara karşı kuvvetlenmiş şekilde kendini ispat etti. Yeni reformlar yapmak için her zamankinden daha güçlü zemin yakaladık. Bununla ilgili de kısa zamanda yeni reform paketlerimizi milletimizle paylaşacağız. Gerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu cazibe merkezleriyle, gerekse buralarda ihracata ve yeni yatırımlara yönelik teşvik paketlerimizle, küçük esnafa sağladığımız imkanlarla inşallah birçok şeyi halletmiş olacağız. Sur'da zarar gören esnafa yönelik faizsiz 50 bin lira kredi imzalandı, hayata geçti. İnşallah yaklaşık 3 bin esnafımız bu krediden faydalanarak, terörün yıktığı yerleri yeniden ayağa kaldıracak. Teröre inat o kepenkleri açık tutacağız ve insanlara yeniden aynı sosyal hayatı yaşamalarını sağlayacağız."

Tüfenkci, konuşmasının ardından partililerin sorularını da yanıtladı.

Yorumlar