Gönül Dağı Veysel neden cezaevinde, Zeki'yi kim öldürdü?

Gönül Dağı Veysel karakteri dizinin 69. bölümünde Gedeli Kasabası'nda işlenen faili meçhul bir cinayet nedeniyle suçlanarak gözaltına alınıyor, sonrasında mahkeme tutuklu yargılanması karar vererek onu cezaevine gönderiyor.

Google Haberlere Abone ol
Gönül Dağı Veysel neden cezaevinde?

Gönül Dağı Veysel neden cezaevinde, Zeki'yi kim öldürdü, katil kim, Veysel gerçekten masum mu soruları dizinin meraklı seyircisi tarafından soruluyor. 

Gönül Dağı dizisinin 69. bölümünde Veysel karakterinin kapısını sabah saatlerinde çalan Jandarma ekipleri, onu, "Cinayet şüphesi"yle gözaltına alacaklarını söylüyor.

Cinayet suçlaması karşısında şok geçiren Veysel ve eşi ne yapacaklarını şaşırıyor, Jandarma ekipleri Veysel'i gözlatına alarak savcılığa teslim ediyor. 

Veysel'in suçlandığı cinayet ise Çekereklerin Zekisi'nin ölümüyle alakalıdır.

Çekereklerin Zekisi olarak bilinen Zeki Durmaz, önceki gün Veysel'in kayınbabasıyla yolda karşılaşmışlardır. 

Kayınbaba, Zeki'yi evine gizilce girerek gelininin torununu düşürmesine neden olmakla suçluyordu. Zeki ise, aralarındaki tarla anlaşmazlığı nedeniyle hakkı olan parayı almak için gizlice eve girdiğini belirterek kayınbabayı darp ediyordu. 

Kayınbabanın darp edildiğini gören Veysel ise deli dönüyor. Zeki'yi bulmak için kasabayı alt üst ediyor ancak onu bulamıyordu. 

Öfkesinden deliye dönen ve bu öfkesini bütün kasabanın da görmesine neden olan Veysel, sonunda bedelini ağır ödüyor. Çünkü, Veysel'in öfkeyle aradığı Zeki Durmaz, o günün akşamında evinde silahlı saldırı sonucu ölü olarak bulunuyor. 

Cinayetin kim tarafından işlendiği bilinmediği için de ilk şüpheli Veysel oldu.

Veysel, şüpheler üzerine önce gözaltına sonra da cezaevine alınıyor.

Veysel'in öldürmekle suçlandığı Zeki Durmaz'ın kim tarafından öldürüldüğü ise bilinmiyor. 

Gönül Dağı Veysel neden cezaevinde
Gönül Dağı Veysel neden cezaevinde

 

Dizinin ilerleyen bölümlerinde kasabadaki esrarangiz cinayetin çözülmesi ve Veysel'in de cezaevinden çıkması bekleniyor.

Öte yandan dizide anlatılmak istenen önemli bir konu ise öfkesine sahip çıkamayan Veysel'in bunun bedelini ağır bir şekilde ödüyor olmasıdır. 

Çünkü cinayeti duyan birçok kişi hatta babası ve amcası bile aslında cinayetin Veysel tarafından işlenmiş olabileceğini düşünüyor.

Onları bu düşünceye sevk eden neden ise Veysel'in kendisini tutamaması, öfke kontrolü problemi yaşıyor olmasıdır. 

Veysel öfke kontrolünü sağlayamamanın cezasını çekecek; ancak bu süreçte kendisine kimlerin sahip çıkacağını, kendisine kimlerin güveneceğini de öğrenmiş olacak. 

En yakın arkadaşları Ramazan ile Tamer ise Veysel'in kesinlikle suçsuz olduğuna inananlar arasında yer alıyor. 

Veysel'in cinayeti gerçekten işleyip işlemediği konusu dediğimiz gibi dizinin ilerleyen bölümlerinde netleşecek. 

Yorumlar