Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'ten "Palm yağı" açıklaması

-"Bilim kurulu şu anda çalışıyor. Kısa zamanda sonucu açıklayacağız" -"(Tartışmaların neden gündeme geldiğine ilişkin) Ticarete konu olduğu için bilemiyoruz, rekabet mi var, ne var, kim kimin ayağına basıyor. Onları bilmiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik'ten "Palm yağı" açıklaması

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, palm yağı tartışmalarının gündeme gelmesine ilişkin, "Ticarete konu olduğu için bilemiyoruz, rekabet mi var, kim kimin ayağına basıyor. Onları bilmiyorum." dedi.

Çelik, son günlerde tartışılan "palm yağı" kullanımıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bilim kurulunun şu anda çalıştığını ifade eden Çelik, kısa zamanda sonucu açıklayacaklarını belirtti. Çelik, bunun sağlıkla ilgili, çok önemli bir konu olduğunu ve çalışmanın çok uzun sürmeyeceğini vurguladı.

Bu tartışmaların bazı firmaları etkileyip etkilemediği sorusuna Çelik, "O boyutuyla bir sorun olduğu kanaatinde değiliz. Bilim Kurulunun söyleyeceği şey önemli." karşılığını verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, bu yağın yıllardır kullanılmasına rağmen konun neden gündeme geldiği sorusunu ise "Konu, ticarete ilişkin konu bir konu. Ticarette konu olduğu için bilemiyoruz, rekabet mi var, ne var, kim kimin ayağına basıyor. Onları bilmiyorum. Ama biz işin sağlık boyutuna bakıyoruz. O konuda kamuoyuna doğru bilgi vermemiz gerekiyor." diye yanıtladı.



Yorumlar