Gıda denetimleri devam ediyor

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri, şehir genelindeki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetim ekiplerine zaman zaman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve İl Müdür Yardımcısı Naci gün...

Google Haberlere Abone ol
Gıda denetimleri devam ediyor

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri, şehir genelindeki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetim ekiplerine zaman zaman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve İl Müdür Yardımcısı Naci gün de eşlik ediyor. Gıda denetim ekipleri özellikle fırın, pastane, market, şarküteri, kasap vb. iş yerlerinde üretimin gerçekleştirildiği alanlardaki denetimlerini titizlikle sürdürürken, tüketicileri de dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Denetime katılan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, gıda sektöründe Ramazan ayı nedeniyle hareketlilik yaşandığına dikkat çekerek, denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Yılmaz, Ramazan ayı ile beraber bazı ürünlerin tüketiminde artışlar yaşandığını hatırlatarak, "Denetimlerimizi bu ürünler üzerinde yoğunlaştırdık. İl Müdürlüğü olarak hedefimiz Erzincan halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak. Bu konuda son derece titiz ve kararlı davranıyoruz. Erzincanlıların sağlığıyla oynanmasına kesinlikle müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Erzincanlılardan da bir denetçi gibi, gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattı'na iletmelerini istiyoruz. Bilinçli tüketicilerin duyarlılığı gıda denetimlerimizdeki etkinliği ve verimliliği artırıyor.” dedi.

İl Müdürü Sırrı Yılmaz, gıda üretimi, tüketimi ve satışı yapılan işletme sahiplerine de seslenerek, “Gıda işletmelerinden beklentimiz, gıda üretim ve satışı sırasında genel hijyen kurallarına ve mevzuat hükümlerine harfiyyen uymalarını istiyoruz. Denetimlerde amacımız kesinlikle ceza yazmak değil. Uyarıcı, eğitici ve yol gösterici bir anlayışla Erzincanlılara güvenilir gıda sunulmasını amaçlıyoruz. Ancak mevzuata uygun olmayan gıda üretim ve satışına da kesinlikle müsaade etmeyiz. Gıda işletmelerinin, artan iş yoğunluğunun arkasına sığınarak sağlıksız gıda üretimi ve satışına yönelmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Gıda üretim ve satışı yapan işletme ve kuruluşlardan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Özellikle yeni açılacak gıda işletmelerinin müdürlüğümüzden kayıt ve onay belgesi olmadan faaliyet göstermeleri yasalarımıza aykırıdır. İşletmelerin mağduriyet yaşamamaları için faaliyet öncesi kayıt belgelerini alması önem arz etmektedir. 2012 yılından önce açılmış işletmelerin de 2014 sonuna kadar kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor. Halkımız sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek için ürünlerin etiket bilgileri dikkatle kontrol edilmelidir. Ürün etiketi üzerinde işletmenin onay veya kayıt numarası bulunmalıdır. Son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi kontrol edilmelidir. Ambalaj kontrolü yapılmalıdır. Bozulmuş, bombaj yapmış, delinmiş, sızıntı yapmış ambalajlar içerisindeki gıda maddeleri risk taşıyabileceği göz önünde bulundurularak satın alınmamalıdır. Dondurulmuş gıdalar tüketileceği zamana kadar çözdürülmemeli ve çözdürüldükten sonra da tekrar dondurulmamalıdır. Taze sebze ve meyveler ile uygun koşullarda satılan dökme gıdalar hariç, açıkta satılan ambalajsız gıdalar satın alınmamalıdır. Satın alınan gıdaların evlerde uygun koşullarda muhafaza edilmesi ve tüketim tarihi dolmadan tüketilmesi gerekmektedir. Yapacağımız alışverişlerde bu konulara özen gösterirsek hem sağlıklı ve güvenilir ürünler tüketiriz hem de kaliteli üretim yapanları desteklemiş oluruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar