Gezi fotoğrafları Nilüfer’de sergilendi

Gezi olayları ‘Bu Daha Başlangıç/Direniş’ isimli fotoğraf sergisi Bursa’nın Nilüfer ilçesinde beğeniye sunuldu. Gezi olaylarının simgelerinden biri haline gelen 'Gitarcı' ve 'Toma' karelerine imza atan Kemal Aslan’ın fotoğraflarından...

Google Haberlere Abone ol
Gezi fotoğrafları Nilüfer’de sergilendi

Gezi olayları ‘Bu Daha Başlangıç/Direniş’ isimli fotoğraf sergisi Bursa’nın Nilüfer ilçesinde beğeniye sunuldu. Gezi olaylarının simgelerinden biri haline gelen 'Gitarcı' ve 'Toma' karelerine imza atan Kemal Aslan’ın fotoğraflarından oluşan sergi, Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan ile diğer yetkililer katıldı. Serginin açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Başkan Bozbey, “Tarihimize Gezi Direnişi olarak geçen, uzun yıllar belleklerden silinmeyeceğini düşündüğüm ve yalnızca ağaç kurtarmak değil, ‘demokrasi ve özgürlük mücadelesi’ olarak baktığım olayların yıl dönümünde, böylesine anlamlı bir buluşmaya Nilüfer Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyorum.” dedi.

Küratör Attila Durak da serginin öyküsünün aslında Gezi olaylarının öyküsü olduğunu kaydetti. Durak, “Bu sergiyi Nilüfer’in dışında açacağımız başka dünya yoktu.” ifadesini kullandı. Durak serginin sosyal medya aracılığıyla dünyanın her tarafından merakla izlendiğini kaydetti.

Sergide fotoğrafları yer alan Sanatçı Kemal Aslan da, Gezi sürecinin Türk siyasi tarihindeki önemini anlattı. Aslan her karenin toplumsal hafızaya taşınacak bir tarihi bir gerçek olduğunu belirtti.

Sanatçı Mustafa Alabora da serginin açılışında Nazım Hikmet’in 'Güneşi İçenlerin Türküsü' adlı şiirini okuyarak, davetlileri selamladı.

Başkan Bozbey ve davetliler konuşmaların ardından serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Mustafa Bozbey daha sonra anı defterini imzaladı.

Sergide fotoğraf sanatçısı Kemal Aslan dünyada da yankı bulan Taksim Gezi Parkı protestolarının kalbinden çektiği her bir kareyle orantısız güç kullanımını ortaya koyuyor ve fotoğraflarını yarınlara belge olarak aktarıyor. Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz ve Gezi’de yaşamını kaybeden diğer gençlerin ayakkabıları da sergide yer alıyor. Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki sergi 30 Temmuz’a kadar açık olacak. CİHAN

Yorumlar