"Gerginliklerden uzak, bir arada yaşamaya ihtiyacımız var"

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "Güzel ve rahmeti bol bir aydayız. Gerginliklerden uzak, bir arada yaşamaya ihtiyacımız var, dost olmaya ihtiyacımız var"

Google Haberlere Abone ol
"Gerginliklerden uzak, bir arada yaşamaya ihtiyacımız var"

BALIKESİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Güzel ve rahmeti bol bir aydayız. Gerginliklerden uzak, bir arada yaşamaya ihtiyacımız var, dost olmaya ihtiyacımız var." dedi.

Kuvayi Milliye Meydanı'ndaki iftara katılan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, ramazanın bereketli, huzurlu, kırgınların barıştığı bir dönem olduğunu, her inanca saygılı olunması gerektiğini belirtti.

İnsanlara ayrım yapmadan adaletli şekilde yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, adaletin her şeyin, bütün inançların temeli olduğunu ifade etti.

Adaletin olmadığı bir toplumun ayakta kalma şansının olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Adalet bu kadar soylu bir kavramdır. Adaleti yaşatmak, adil olmak toplumu yaşatmaktır, insanı yaşatmaktır aslında. Bütün inançların temelidir adalet. Hak, hukuk ve adalet. Üçü aynı kökten gelir bunların. Hak aynı zamanda tanrının isimlerinden biridir. 'Cenabıhak' deriz. Dolayısıyla bu ayın bundan sonraki sürecin hep huzur ve barış getirmesini isterim. İnsanların görüşleri, kimlikleri, inançları ne olursa olsun Allah'ın yarattığı en değerli varlık olarak insanı görürüz. İnsan aklıyla hareket eder. Dostluklar kurar düşmanlıkları ötelere iter, dostluk kurmak hepimizin kararıdır.

Güzel ve rahmeti bol bir aydayız. Gerginliklerden uzak, bir arada yaşamaya ihtiyacımız var, dost olmaya ihtiyacımız var."

Ramazanda yoğun maneviyatın yaşandığını ve politika yapmayı doğru bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, siyasetçinin topluma yön verdiğini bunun için örnek olması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda ülkede gergin ortamların yaşandığını, bu gerginliği siyasetçilerin azaltması gerektiğini dile getiren Kılıçdaoğlu, şöyle devam etti:

"Ramazan ayında biliyorum böyle bir akşamda böyle bir günde politik konuşma yapma niyetinde değilim, doğru da değil zaten. Her inançtan insanıma, her görüşten insanıma her zaman saygı duydum. Yeterki insanları sevelim. Son yıllarda fazla kutuplaştık, gerginlikler fazla oldu. Oysa siyasetçinin görevi topluma örnek olmaktır. Toplumun idealleridir siyasetçiler. Toplum siyasetçilere bakar. Onların davranışlarına bakar, onların hareketlerine bakar, onların söylemlerine bakar. Çünkü onlar bir ülkeyi yönetmek iddiasıyla sizlerden oy isterler. Bir ülkeyi yönetmek ancak adaletle olur. İyi bir eğitim ile olur. Her annenin babanın arzusu çocukların iyi bir eğitim almasıdır. Bunun için yeni bir eğitim sistemi inşa edeceğiz."

Yorumlar