Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

- "Dün Frankfurt'ta terör örgütünün yandaşları o paçavralarla gösteri yaptılar. Terörist başının resimlerini koydu. Frankfurt'un yerel makamları çıkın cevap verin. Frankfurt'un polis teşkilatı, savcıları neredesiniz? Terör örgütü üyelerine, terör örgütü propagandası yaptırıyorsunuz, farkında mısınız? - "Biz 16 Nisan günü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak gelecekteki yönetim şeklimize karar vereceğiz. Bu bizim işimiz, size ne oluyor orada. 'Hayır' diyenlere alan veriyorlar. 'Evet' diyeceklere diyorlar ki (otopark yetersiz, elektrik santralinde bir şey var onun için yapamazsın)"

Google Haberlere Abone ol
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'da

SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dün Frankfurt'ta terör örgütünün yandaşları o paçavralarla gösteri yaptılar. Terörist başının resimlerini koydu. Frankfurt'un yerel makamları çıkın cevap verin. Frankfurt'un polis teşkilatı, savcıları neredesiniz? Terör örgütü üyelerine, terör örgütü propagandası yaptırıyorsunuz, farkında mısınız?" dedi.

Kılıç, Vezirköprü ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla hitap etti.

Milletin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbeye fırsat vermediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesi üzerine milletin darbeye karşı koyduğunu hatırlatan Kılıç, aziz milletin darbecileri "inlerine" soktuğunu ifade etti.

Türk milletinin yaptığı bu mücadelenin dünyada örneğinin bulunmadığını vurgulayan Kılıç, "Bunun dünyada eşi benzeri yok. Hiçbir darbe girişimi bugüne kadar millet tarafından silahsız bir şekilde sokakta bastırılmadı. Bu aziz millet bunu yaptı. Birlik içinde yaptı." diye konuştu.

Türkiye'de cumhuriyetle ilgili sıkıntı olmadığını, cumhuriyeti cumhurun kurduğunu kaydeden Bakan Kılıç, ancak cumhurla, halkla, milletle sıkıntısı olanların ülkede darbeler yaptıklarını, seçilmiş başbakanın asıldığını dile getirdi.

Başbakan Adnan Menderes'in asılma kararını yargının aldığını söyleyen Kılıç, "Biz bu anayasa değişikliği içinde bağımsız yargının aynı zamanda tarafsız yargı olması gerektiğini söylediğimiz zaman birileri rahatsız oldu. Niye rahatsız oluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

- "Hani sen seçimle gelip seçimle gidecektin"

Türkiye'nin 16 Nisan'da halk oylamasına gideceğini anımsatan Kılıç, "Tek adam" eleştirilerine de değinerek şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelirse tek adam olacakmış. Recep Tayyip Erdoğan, kaç seçim kazandı? AK Parti Genel Başkanı olarak, genel, yerel, halk oylaması üstüne cumhurbaşkanlığı seçimini bu milletin helal oylarını alarak görev başına geldi mi? Yetkiyi nereden aldı? Milletten aldı. Peki ben size soruyorum. Kemal Kılıçdaroğlu kaç seçim kazandı? Sıfır. Yedi seçim kaybetti. Hala koltukta oturuyor. Nasıl olacak bu iş şimdi? Hani sen seçimle gelip seçimle gidecektin. Seçimleri kaybettin ama koltuğa tutunmaya gelince... Yapıştı bırakamıyor."

Avrupa'da son zamanlarda ilginç şeyler olduğunu söyleyen Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türk konsolosluğuna girişine izin verilmediğini hatırlatarak, "Orada bir ırkçı var, ayrılıkçı, insan düşmanı, İslam düşmanı, açıklamalarını duyuyorsunuz. Neymiş ? Seçim varmış. Hollanda Başbakanı Rutte, 'seçimi kazandım' diye seviniyor. Geçen hafta cumartesi akşamı yaptıklarından sonra seçimi zaten kaybettiniz." diye konuştu.

- "Rotterdam'ın belediye başkanına tek bir sözüm var, istifa et"

Kendilerinin Almanya'ya gittiklerini, Alman televizyonunda bir programa katıldıklarını anlatan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Karşımızda Almanya'nın Federal Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier. Ben onlara dedim ki, 'Siz terör örgütü üyelerine propaganda yaptırıyorsunuz bu sizin kanunlarınıza aykırı.' Dedi ki, 'Terör örgütü PKK bizde bir terör örgütüdür, onun faaliyetleri yasak.' dedi. Televizyonda söyledi. O hafta Alman İçişleri Bakanı dedi ki, 'Terörist başının resimleriyle PKK'nın paçavraları Almanya'da kullanılamaz. Bunlar terör örgütü üyesi.' dedi. Bunu televizyonda söyledi. Ben buradan sesleniyorum. Dün Frankfurt'ta terör örgütünün yandaşları o paçavralarla gösteri yaptılar. Terörist başının resimlerini koydu. Frankfurt'un yerel makamları çıkın cevap verin. Frankfurt'un polis teşkilatı, savcıları neredesiniz? Terör örgütü üyelerine, terör örgütü propagandası yaptırıyorsunuz, farkında mısınız? Onları görev başına çağırıyoruz. Şimdi bakalım ne diyecekler. Dün onlara bir tweet attık. Dedik ki, 'Bunlar ne? Cevap yazmışlar, hadi bakalım takip edeceğiz, göreceğiz bakalım ne olacak. Biz 16 Nisan günü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak gelecekteki yönetim şeklimize karar vereceğiz. Doğru mu? Bu bizim işimiz bizim, size ne oluyor orada. 'Hayır' diyenlere alan veriyorlar. 'Evet' diyeceklere diyorlar ki 'otopark yetersiz, elektrik santralinde bir şey var onun için yapamazsın.' Rotterdam'ın belediye başkanına da tek bir sözüm var. İstifa et. Bırak görevi. Sen o işi yapamıyorsun."

Yorumlar