Gençlik Kulübü, Finikeli gençlere umut olacak

Finike Eğitim Gönüllüleri Derneği (FEGDER) üyeleri, bu yıl yeni bir ilke imza attı. Sosyal faaliyetleri ile kendinden sürekli söz ettiren Finikeli gönüllü eğitimciler, gençleri ve çocukları kötü örnek teşkil eden mekânlardan ve arkadaşlıklardan,...

Google Haberlere Abone ol
Gençlik Kulübü, Finikeli gençlere umut olacak

Finike Eğitim Gönüllüleri Derneği (FEGDER) üyeleri, bu yıl yeni bir ilke imza attı. Sosyal faaliyetleri ile kendinden sürekli söz ettiren Finikeli gönüllü eğitimciler, gençleri ve çocukları kötü örnek teşkil eden mekânlardan ve arkadaşlıklardan, kişisel gelişimleri açısından zarar verici tüm unsurlardan uzak tutmak amacıyla dernek bünyesinde Gençlik Kulübü kurdu.

Gönüllü eğitimcilerin dernek çatısı altında kurdukları kulüp ile Finike’deki gençlerin ve çocukların, okulda ve okul dışında daha başarılı, Sosyal ve girişimci, hayatın her alanında düzen ve disiplin sahibi birey yetiştirerek bilginin yanında, sosyal ve kültürel yönleri güçlü gençler için kolları sıvadı.

Okulların da tatile girmesiyle birlikte ilk faaliyetlerine başlayan eğitimciler bir ay süren yaz matematik kursu düzenlediler. Derneğin gönüllü üyesi matematik öğretmeni Burak Dilek sekizinci sınıfa geçen 40 öğrenciye bir ay boyunca gençlik kulübünde matematik kursu verdiklerini söyledi. Gençlerin, serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurslar düzenlediklerini belirten Dilek, "Öğrencileri ve gençleri yetenekleri doğrultusunda bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla kurslara devam edeceğiz." dedi.

    Kurs sonunda değerlendirme testinde dereceye giren öğrencilere, ailelerinin de katıldığı iftar yemeğinde Kurs öğretmeni Burak Dilek tarafından ödül verildi.

    Gençlerin ülkesine ve milletine yararlı insanlar olmaları için, araştırıcı, keşfedici, yeteneklerini geliştirmek amacıyla Gençlik Kulübü'nü kurduklarını söyleyen FEGDER Başkanı Sedat Alpuğuz, kulüp hakkında kısaca bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar