Gebzeli STK’lar, Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nu kınadı

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İbrahim Karaosmanoğlu'nu Fethullah Gülen Hocaefendi’yle ilgili sözlerinden dolayı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Gebzeli STK’lar, Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nu kınadı

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İbrahim Karaosmanoğlu'nu Fethullah Gülen Hocaefendi’yle ilgili sözlerinden dolayı kınadı.

Gebze’nin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları ortak bir basın açıklaması yaparak, Karaosmanoğlu’nun Hocaefendi'yle ilgili sözlerine tepki gösterdi. 14 sivil toplum örgütü yöneticisinin katıldığı basın açıklaması Gebze Sanayici İş Adamları Derneği (GESİAD) toplantı salonunda yapıldı. STK’lar adına basın açıklamasını Gebze Toplu Taşımacılar Birliği (GETAB) Başkanı Erol Akalın okudu. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ülkemiz son günlerde toplumun bir kesimine yapılan iftiralar ve hakaretlerle dolu çalkantılı bir dönem yaşamaktadır. Bu iftiralara bir yenisini de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eklemiştir. Geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu röportajda ülkemizin nadide şahsiyetlerinden biri olan Muhterem M. Fethullah Gülen Hocaefendiyi Lawrence'a benzetip, 'CIA-MOSSAD ile işbirliği içindedir' şeklinde iftiralarda bulunmuştur."

BÜYÜK BİR HİCAP DUYUYORUZ

Hocaefendi'nin ömrü boyunca iman ve Kur'ân hizmetinde bulunduğuna dikkatleri çeken Akalın, "Hedefi sadece ve sadece ila-yı Kelimetullah olan ve rıza-yı ilahi`den başka bir gaye gözetmeyen değerli bir şahsiyeti rencide etmek kimsenin hakkı değildir. Dünyanın 170 küsur ülkesinde Türk okullarının açılmasına, oralarda bayrağımızın dalgalanmasına, istiklal marşımızın okunmasına, Türkiye'yi ve Türk Milletini canı gönülden seven insanların yetiştirilmesine vesile olan böyle önemli bir şahsiyete bir İngiliz ajanı olan Lawrence benzetmesinin yapılmasından büyük bir hicap duyuyor, kendisini Dünya'da hukuk, mahşerde mizana havale ediyor, Yapılan bu iftiraları da aynen sahibine iade ediyoruz. Ülkesi ve milleti adına bu denli önemli hizmetlere vesile olan bir kişi hakkında, hiçbir delil ve gerekçe göstermeden 'ihanetin başı' ve başka ülkelerle işbirliği içinde gibi iftiralarda bulunulması üzücü ve yaralayıcıdır.GESİAD olarak ülkesine hizmet eden terte,-niz şa!ısiyetlerin bu ve bu minvaldeki iftiralarla, siyasi amaçlar uğruna karalanmasını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu iftiraların muhasebesini milletin tertemiz vicdanına bırakıyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir Erzurumlu olarak bölgenin yetiştirdiği manevi şahsiyetine iftiralara çok üzüldüğünü ifade eden Kocaeli ErzurumIular Dernekler Federasyonu (KEDFE) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Gedik, "Bu yapılan hakaretleri kabul etmek, hoşgörmek mümkün değil. Dünyanın dört tarafına Türk dili ve bayrağını götürenlere manevi önder olan bir insanı, bir 'ajana' benzetmek bir talihsizliktir." şeklinde konuştu.

Hocaefendi'ye "alim müsveddesi" şeklinde hakaret edenleri eleştiren Nevzat Kantar, "Değerli büyüyümüze aylardır bu ve benzeri hakaretleri edenlere aynen iade ediyorum. Ülkemizin manevi büyüklerinden olan Hocaefendi'ye bunları yakıştıranlar acaba nereye ajanlık yapıyor" diye sordu.

Yılmaz Subaşı ise "Bunları Allah'a havale ediyorum. Bugün okullarımızı kapatmak isteyenlere soruyorum: sizin çocuklarınız nerede okudu? Madem bu kadar zararlıydı, neden çocuklarınızı bu insanlara emanet ettiniz. Bu insanlardan size ve çocuklarınıza iyilikten başka ne gördünüz?" diye sordu
Ülkenin hergün daha da gergin bir ortama sürüklenerek ekonomik yönden zayıf düşürüldüğünün altını çizen GENÇ GESİAD Başkanı Hanefi Subaşı, "Bir işadamı olarak ekonominin kırılgan yapısına dikkatleri çekmek istiyorum. Herkesin konuştuğuna dikkat etmesi, ülkenin daha kötüye gitmemesi için elinden geleni yapması lazım." diye konuştu.

DESTEK VEREN DERNEKLER

Öte yandan basın açıklamasına destek veren isimler ise şöyle: Gebze Sanayici ve işadamları Derneği (GESİAD), Gebze Toplu Taşımacılar Birliği (GETAB), Gebze Bitlisliler Derneği, Darıca Eskişehirliler Derneği, Vefa Sağlık Çalışanları Derneği, Türk Eğitim Sağlık Çevre Vakfı (TESÇEV), Empati Kişisel Gelişim Derneği, Mühendisler ve Teknik Elamanlar Derneği, Fatih Koleji Mezunları Derneği, İş Kariyer Eğitim iskare.net, Dilovası Şafak Eğitim Kültür Derneği, Koza Kişisel Gelişim Derneği, Gebze Yozgatlılar Derneği, Kocaeli ErzurumIular Dernekler Federasyonu (KEDFE) CİHAN

Yorumlar