Gazze'nin dünya ile tek bağlantısı yeniden açıldı

Abluka altındaki Gazze'nin dünya ile tek bağlantısı olan Refah Sınır Kapısı, Mısır tarafından yeniden açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'nin dünya ile tek bağlantısı yeniden açıldı

İsrail'in yoğun bombardımanı altında bulunan Gazze'nin dünyaya açılan tek nefes borusu olarak bilinen Refah Sınır Kapısı'na kapatan Mısır geri adım attı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik uluslararası yardımı Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Al Arish Havaalanı'na yönlendirdiğini açıkladı.

İSRAİL KARADAN SALDIRIYA HAZIRLANIYOR

Gazze'ye tam abluka uygulayan ve bombardımana tutan İsrail'in, kara harekatı başlatma ihtimali merak konusu olmuştu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Kara harekatı için henüz verilmiş bir karar yok. Ancak kara harekatına hazırlanıyoruz" denildi.

Cumartesi gününden bu yana İsrail - Hamas arasındaki çatışmalar sürüyor. Aralıksız bir şekilde Gazze'yi bombalayan ve kenti abluka alan İsrail, ordusu kara harekatına henüz karar verilmediğini ancak hazırlıklarını sürdürdüklerini duyurdu. Yapılan açıklamada "Saldırılarda 1300 İsrailli hayatını kaybetti, bunların en az 220'si asker. Gazze sınırında güvenlik bariyeri oluşturuyoruz. Yaklaşan herkes vurulacak." denildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, öldürülen 31 askerin daha kimliğinin açıklanmasına izin verildiği ve askerlerin ailelerinin bilgilendirildiği belirtildi.

GAZZE'DE HAYAT DURDU

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 1354kişinin yaşamını yitirdiği, 744'ü kadın, 1217'si çocuk olmak üzere 6 bin 49 kişinin yaralandığı kaydedildi. Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de bulunan hastanelerdeki tüm yatakların dolduğunu, ilaç ve tıbbi malzemelerin de tükenmek üzere olduğunu söyledi. Ebu Riş, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü bombardımanda vurulanların yüzde 60'ı kadın ve çocuklardan oluşuyor." dedi.

Detaylar ekleniyor...

Yorumlar