Gazze'de 2 çocuk daha açlıktan öldü

İsrail'in işgal ve katliamları altında inleyen Gazze'de 2 çocuk daha açlıktan hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de 2 çocuk daha açlıktan öldü

Gazze'de yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamalarına göre, İsrail'in süregelen ağır saldırılarının gölgesinde, Şifa Hastanesi'nde iki çocuk daha yetersiz beslenme ve dehidrasyon nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu son vakalarla birlikte, açlıktan ölen çocuk sayısı altıya yükseldi.

ULUSLARARASI YARDIM ÇAĞRILARI YETERSİZ KALIYOR

Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e karşı Gazze'ye insani yardım erişimi sağlanması yönünde hükmettiği ihtiyati tedbir kararlarına rağmen, Şubat ayında bölgeye giren yardımların Ocak ayına oranla yarı yarıya azaldığı belirtiliyor. BM'nin verilerine göre, Gazze'de 378 bin kişi en yüksek seviye açlık felaketiyle, 939 bin kişi ise acil durum seviyesinde açlıkla mücadele ediyor.

SİVİL ALTYAPIYA AĞIR DARBE

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü saldırılar sonucunda, 29 bin 954 Filistinli hayatını kaybetti. Bu sayının en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i ise kadın. Ayrıca, 70 bin 325 kişi yaralandı. Bölgede, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere sivil altyapı hedef alınarak tahrip edildi. Enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu bildiriliyor.

Yorumlar