Kışladan kaçan asker AVM çalışanlarını rehin aldı

Son Dakika... Gaziantep'te kışladan kaçan bir asker yanında getirdiği silahla bir AVM'nin çalışanlarını rehin aldı. Olay yerine sevk edilen polis ve jandarma ekipleri firari askeri teslim aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kışladan kaçan asker AVM çalışanlarını rehin aldı

Gaziantep'te eşine benzerine az rastlanabilen bir olay yaşandı. Silahıyla firar aden asker şehri ayağa kaldırdı. Kışladan silahıyla birlikte kaçan bir asker AVM çalışanlarını rehin aldı. Alarma geçen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldıktan sonra AVM'ye boşaltmaya başladı.

İddiaya göre, Gaziantep'te 15 Temmuz Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi'ndeki Primemall Alışveriş Merkezi'nde firari bir asker kışladan yanında getirdiği silahıyla çevreye ateş açtı. Askerin nöbet yerini terk ettiği ve elindeki silahla ateş ederek AVM'nin önüne kadar geldiği öğrenildi. Askerin komutanıyla tartıştığı ve silahı bırakmak için komutanının olay yerine gelmesini istediği öğrenildi.

 İhbar üzerine AVM'nin bulunduğu bölgeye çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Girişe kapatılan mağaza çevresinde yoğun önlem alan güvenlik güçlerinin firari askeri ikna çabası sonuç vermedi.

Rehineleri bırakan firari asker, bir süre sonra psikolog tarafından ikna edilerek, eylemine son verdi.

OLAYLA İLGİLİ VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği firar ederek alışveriş merkezine giren askerle ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, "22.10.2018 tarihinde saat 09:00’da birliğinden firar ederek silahıyla Şehitkâmil ilçemizdeki bir alışveriş merkezine giren Er M.T adlı şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ikna edilerek teslim alınmıştır. Olayda herhangi bir rehin alma durumu söz konusu değildir. Can kaybı, yaralı veya hasar bulunmayan olayla ilgili tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar