Gazeteciler toplantıyı değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe'de bir araya gelen gazeteciler, toplantıyı değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler toplantıyı değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe'de bir araya gelen gazeteciler, toplantıyı değerlendirdi. Toplantıda, başta yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla başlayan süreç olmak üzere, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda mahkum edilenlerin yeniden yargılanması ve mahalli seçimlerin ele alındığı belirtildi.

Toplantıya ilişkin soruları cevaplayan Mahmut Övür, gazetecilerin ve aydınların kafalarındaki tüm soruları Başbakan’a yönelttiğini söyledi. Başbakan’ın çok kararlı olduğunu anlatan Övür, “ ‘Yasaların el verdiği süreçte her şey devam edecek’ dedi. Ergenekon ve Balyoz'dan mahkum edilenlerin yeniden yargılanması ile ilgili de bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu doğrultuda bir çalışma yapıldığını söyledi.” dedi.

Bilgilendirici bir toplantı olduğunu söyleyen Ali Bulaç da, Başbakan'ın rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla neyin amaçlandığını, olabilecek olaylardan bahsettiğini ifade etti. Cemaate yönelik bir operasyonun ağır sonuçlarının olacağını belirttiğini anlatan Bulaç, şunları söyledi: “ ‘Biz çok dikkatliyiz, öyle bir olaya mahal vermeyiz’ dedi. Devletin içinde bir yapılan varsa da taviz verilmeyeceğini belirtti. Ergenekon ve Balyoz’dan yargılananlara da iade-i muhakeme olabileceğiniz ancak bunun yasalar çerçevesinde olacağını söyledi.”

Doğu Ergil ise; toplantının toplumun kafasındaki karışıklığı önlemek için zamanında yapılmış bir eylem olarak değerlendirdi. Başbakan’ın yaşananların karşılığının 30 Mart’ta verileceğini söylediğini aktardı. Başbakan’ın, yaşananları hükümetin devrilmesine yönelik bir araç olarak görüldüğünü vurguladı.

Toplantının 4 saat sürdüğünü kaydeden İsmail Kaplan da şunları söyledi: “Sayın Başbakan kamuoyunda 17 Aralık operasyonundan sonra oluşturulan algıya karşı genel bir değerlendirme olarak bu toplantıyı tertip etti. 17 Aralık’ın komplo olduğunu söylediler. Hükümetin zamanında gerekli refleksi gösterdiğini, olabilecek şeylere hazırlıklı odluklarını söylediler. Soruları bakanlar da cevapladı. 30 Mart seçimlerinin bunun göstergesi olacağını anlattı. ‘Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamı arasında fitne çıkarılmaya çalışılıyor zamanı geldiğinde gerekli adımlar atılacak’ dedi.”
CİHAN

Yorumlar