Fırında patlıcan oturtma tarifi, Fırında patlıcan oturtma nasıl yapılır?

Fırında patlıcan oturtma tarifi internet ortamında sıkça araştırılıyor. Fırında patlıcan oturtma nasıl yapılır? şeklinde yapılan aramaların yanıtını sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
Fırında patlıcan oturtma tarifi, Fırında patlıcan oturtma nasıl yapılır?

Fırında patlıcan oturtma tarifi internette en çok araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Önemli misafirlerinizi ağırlayacağınız zaman özel sofralar hazırlayarak ana yemek olarak patlıcan oturtma tarifini deneyebilirsiniz. Aşağıda yer alan bilgiler ışığında hazırlanacak olan patlıcan oturtmanın içerisinde ki malzemeler 4 kişilik olarak hazırlanmıştır. Kişi sayısına göre malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.

PATLICAN OTURTMA İÇİN MALZEMELER:

- 4 adet orta boy patlıcan
- 300 gr kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 tane domates
- 1 çorba kaşığı salça
- Çeşitli baharatlar
- Tuz
- 5 su bardağı sıcak su

FIRINDA PATLICAN OTURTMA YAPILIŞI :

Yemeğimizin ana sebzesi olan patlıcanları güzelce soyuyoruz ve yuvarlak olarak dilimliyoruz. Tuzlu su içerisinde acılığının çıkması için yaklaşık 20 dakika bekletiyoruz. 20 dakika sonra patlıcanları yıkayıp suyunu sıkıyoruz.

Patlıcanları kızartmak için teflon tavada sıvıyağ ile kızartıyoruz. Patlıcanlar yağı çok çektiği için kızarttıklarımızı kağıt havlunun üzerine koyarak yağı çekmesini sağlıyoruz.

300 gr kıymayı yağın içerisinde kavuruyoruz. Kıymanın içerisine doğradığımız sivri biberleri ve soğanı ekliyoruz. Sivri biber ve soğanlar küçük küçük doğranacak.

Soğan ve biber kavrulduktan sonra rendelediğimiz domatesleri içerisine ilave ediyoruz. 1 çorba kaşığı salçayı kıymanın içerisine ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. Son olarak sarımsakları ince ince keserek kıymaya ilave ediyoruz. Kıymalı harcın içerisine baharatları ve tuzu da ilave ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz.

Borcama veya fırın tepsisine kızarttığımız patlıcanların yarısını altlık olarak diziyoruz. Üzerine kavrulmuş kıyma harcını yayın. Tekrar üzerine kalan patlıcanları yerleştirin.

Görünümünü biraz güzelleştirmek için halka halinde dilimlediğiniz domatesleri üzerine dizin. 5 su bardağı sıcak suyun içerisine tuz ve kırmızı biber ekleyerek patlıcan oturtmanın üzerine eşit şekilde dökün. Daha önceden 175 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi yerleştirin. Üzerinin kızarması için 10-15 dakika fırında kalması yeterli.

Yorumlar