Filistin'deki UNRWA çalışanları greve gitti

UNRWA çalışanları, "ihtiyaç duyulan tüm alanlarda istihdam sağlanması, emeklilere sabit ödeme yapılması ve emekli olan çalışanın yerine başkasının işe alınmasını" istiyor

Google Haberlere Abone ol
Filistin'deki UNRWA çalışanları greve gitti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) Gazze'deki çalışanları "iş ve mali" haklarıyla ilgili taleplerinin yerine getirilmesi için grev başlattı.

UNRWA bünyesindeki Arap Çalışanlar Birliği Sendikası Genel Sekreteri Muhammed Şuveydah, AA muhabirine, UNRWA'nın hizmet verdiği tüm birimleri kapsayan grevin bir gün süreceğini belirtti.

Şuveydah, "Gazze'deki UNRWA yönetimi ve sendika arasındaki görüşmeler iki gün devam etti. Çalışanlar hala taleplerinin yerine getirilmesini istiyor." dedi.

UNRWA çalışanlarının "ihtiyaç duyulan tüm alanlarda istihdam sağlanması, emeklilere sabit ödeme yapılması ve emekli olan çalışanın yerine başkasının işe alınmasını" istediğini belirten Şuveydah, eğitim ve sağlık alanlarında da 700 çalışana ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti.

Şuveydah, taleplerinin karşılanmaması halinde protestonun devam edebileceği uyarısında bulunarak, UNRWA'nın çalışan kotasında değişikliğe gitmesi gerektiğini vurguladı.

UNRWA çalışanları, 23 Ocak'ta kuruluşun personel sayısını azaltmasına tepki olarak Gazze ve Batı Şeria'da greve gitmişti.

BM Genel Kurulunca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, halihazırda 5,6 milyon Filistinli mülteciye hizmet veriyor.

Yorumlar