Filistin'den ABD'ye kınama

İslami Cihad Hareketi ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, ABD'nin Şayrat Hava Üssünü vurmasını kınadı

Google Haberlere Abone ol
Filistin'den ABD'ye kınama

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ABD'nin Beşşar Esed rejimine ait Şayrat Hava Üssü'nü vurmasını kınadı.

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, dış müdahalelerin ilkesel olarak reddedildiği ve herhangi bir Arap veya İslam ülkesine yönelik yabancı saldırıların kınandığı belirtildi.

Hareketin sözcüsü Davud Şihab da ABD'nin Şayrat Hava Üssü'ne düzenlediği saldırının İsrail'in kışkırtması sonucu gerçekleştiğini iddia etti.

Saldırının Suriye'yi bölmeyi ve İsrail'in egemenlik çıkarları doğrultusunda bölge ülkelerini zayıflatmayı hedeflediğini ileri süren Şihab, "Bölgenin ve devletlerin geleceğini halkları belirler. Dış müdahale ise bölgeyi çıkar çatışmalarına ve uluslararası nüfuz sahasına dönüştürür." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan FHKC'den yapılan yazılı açıklamada da ABD'nin Suriye rejimine ait hava üssüne düzenlediği saldırı kınandı. Açıklamada İdlib kentine bağlı Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal silah saldırısıyla ilgili herhangi bir uluslararası soruşturma sonucu ortaya konmadan ABD'nin söz konusu operasyonu gerçekleştirdiği savunuldu.

FHKC açıklamasında ayrıca terörün bitirilmesini öncelikleri arasında sıralayan ABD yönetiminin Suriye'ye gerçekleştirdiği saldırının terörü güçlendirdiği öne sürüldü.

ABD ordusu, dün sabah Suriye'nin İdlib bölgesinde rejimin düzenlediği kimyasal katliama tepki olarak Esed ordusuna yönelik füze saldırısı düzenlediğini duyurmuş, Doğu Akdeniz'de bulunan gemilerden fırlatılan 59 Tomahawk füzesinin, kimyasal saldırıda kullanıldığı belirtilen Şayrat Hava Üssü'nü vurduğunu açıklamıştı.

Yorumlar