Filistin hükümetinden Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki

- Filistin Hükümet Sözcüsü Rişmavi: "İsrail polisinin baskın düzenleyerek Mescid-i Aksa'yı kapatmasını, askeri bölge ilan etmesini ve Müslümanları namazlarını eda etmekten men etmesini kınıyoruz" "Bu tehlikeli gerilim, başta ABD olmak üzere uluslararası tarafların barış sürecini yeniden başlatma çabalarını olumsuz etkiliyor"

Google Haberlere Abone ol
Filistin hükümetinden Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki

RAMALLAH (AA) – Filistin hükümeti, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'yı kapatarak cuma namazının kılınmasını engellenmesini "terörist" eylem olarak değerlendirdi.

Filistin Hükümet Sözcüsü Tarık Rişmavi, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail polisinin baskın düzenleyerek Mescid-i Aksa'yı kapatmasını, askeri bölge ilan etmesini ve Müslümanları namazlarını eda etmekten men etmesini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Rişmavi, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini "terörist eylem" olarak nitelediği açıklamada, "Bu tehlikeli gerilim, başta ABD olmak üzere uluslararası tarafların barış sürecini yeniden başlatma çabalarını olumsuz etkiliyor." ifadelerine yer verdi.

Filistinlilerin işgale karşı mücadelesinden vazgeçmeyeceğine vurgu yapan Rişmavi, "İsrail polisinin işlediği bu suçlar, bizi başta Doğu Kudüs'te olmak üzere diğer tüm bölgelerde yaşayan halkımızın mücadele azmini güçlendirme çabamızdan vazgeçirmeyecek." açıklamasında bulundu.

İsrail polisi, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün bugün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

İsrail polisi ayrıca Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapattı. Çok sayıda İsrail polisinin şehrin giriş kapılarında konuşlandığı ve şehrin üzerinde polis helikopterlerinin uçtuğu gözlendi. Polis, şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurdu.

Yorumlar