Fatma Öcalan İmralı’ya gecikmeli gitti

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan 1,5 aylık aranın ardından ağabeyini ziyaret için İmralı Adası’na gitti.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Öcalan İmralı’ya gecikmeli gitti

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan 1,5 aylık aranın ardından ağabeyini ziyaret için İmralı Adası’na gitti. Ziyaret yaklaşık 45 dakikalık bir beklemenin ardından gerçekleşti.

Adaya gitmek üzere sabah Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen Öcalan’ın ablası Fatma Öcalan ile kızı Dilek Öcalan ve Cumali Karsu’nun vasisi Pervin Oduncu kimlik kontrolü için araçla içeri alındı. Fatma Öcalan'ın ayaklarının ağrıması sebebiyle içeri alınan araçla bir süre sonra Dilek Öcalan dışarı çıktı. Yaklaşık 5 dakika sonra araç yeniden içeri alındı. Bu sefer Fatma Öcalan ve Pervin Oduncu araçla dışarı çıktı.

Dilek Öcalan izinleri olmadığı gerekçesiyle adaya gidişlerine izin verilmediğini söyledi. Bu esnada BDP Milletvekili Pervin Buldan ile telefonla görüşen Dilek Öcalan, “Biz Adalet Bakanlığı'ndan izin aldık. Ancak buradakiler izniniz yok diye bizi göndermiyorlar. Burada bekleyip kararı göreceğiz.” dedi.

Gemlik Jandarma Komutanlığı’nın önünde yaklaşık 45 dakika bekletildikten sonra yeniden içeri alınan Fatma Öcalan ile kızı Dilek Öcalan ve Pervin Oduncu işlemlerinin tamamlanmasının ardından GEMPORT Limanı’na hareket etti. Öcalan ve Karsu’nun yakınları buradan deniz yoluyla İmralı Adası’na gidecek. Dilek Öcalan’ın İmralı'ya gidişine 4 Kasım’daki ziyarette izin verilmemişti.

Fatma Öcalan 4 Kasım 2013 tarihinde İmralı’da hükümlü bulunan ağabeyini ziyarete gitmişti. Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ise son olarak 18 Kasım'da İmralı Adası'na gitmişti. CİHAN

Yorumlar