Fatma Kayacı öldü mü? Robinson teyzenin hayatı belgesel oluyor

Fatma Kayacı teyzenin hayatı görenleri şaşırtmıştı, son günlerde öldü mü sorularıyla gündeme gelen teyzenin hayatı belgesel oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Fatma Kayacı öldü mü? Robinson teyzenin hayatı

Fatma Kayacı öldü mü, son durumu nasıl soruları bu aralar merakla soruluyor. 

FATMA KAYACI ÖLDÜ MÜ?

Türkiye onu dağ başında tek başına yaşayan yaşlı teyze olarak tanıdı. Aslında hayat hikayesinde hüzünlü detaylar saklı. 

85 yaşındaki Kayacı, Trabzon'un Tonya ilçesinde yer alan Karakısrak Yaylası'nda 36 yıldır tek başına yaşıyor.

Kayacı, yeğeni Ali Haydar Kayacı'nın 1984 yılında ölümünden sonra yaz-kış yaylada yaşamaya başlamış.

Cesur yaşam tarzı nedeniyle yörede "Robinson Nine" olarak tanınan Kayacı, köyüne dönmeme kararı almış ve bu kararını yeğeninin ölümünden sonra vermiş.

Kayacı, yaz aylarında 1900 rakımlı Karakısrak Yaylası'nda oturmakta ve bir gün yeğeni sara nöbeti geçirdiğinde, yaylada ot toplamak için evden ayrıldıktan sonra yeğeninin hayatını kaybettiğini öğreniyor.

Fatma Kayacı öldü mü Robinson teyzenin hayatı belgesel oluyor
Fatma Kayacı öldü mü Robinson teyzenin hayatı belgesel oluyor

 

Yeğeninin ölümü üzerine derin bir üzüntü yaşayan Kayacı, yakınlarının ısrarına rağmen köyüne dönmemeye karar veriyor.

Zorlu kış mevsiminde bile yaylayı terk etmeyen Kayacı, burayı kendine bir yuva haline getirmiş.

İlerleyen yaşına rağmen cesareti ve yaşam tarzıyla dikkat çeken Kayacı, Trabzon ilçesinde yapılan bir ankette "En beğenilen ev kadını" seçildi.

Kayacı'nın bu ilginç yaşam hikayesi belgesel yapımcıları tarafından dikkate alınarak belgesel film konusu haline getiriliyor.

Fatma Kayacı ölmedi, ölüm haberleri asılsızdır.

BELGESELİ 8 ÖDÜL KAZANDI

Yönetmen Orhan Tekeoğlu ve yapımcı eşi Nurhan Tekeoğlu, Fadime Kayacı'nın hayatının belgesele taşıdı. Tekeoğlu çiftinin yaklaşık 1 ayda çekimlerini yaptığı belgeselde, Kayacı, kamera karşına geçti, yayladaki zorlu yaşamı ve hayat mücadelesini anlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği 'Fatma Kayacı'nın bilinmeyen hikâyesi' adlı belgesel, Türkiye'nin yanı sıra, ABD, Almanya ve İtalya'daki uluslararası belgesel film festivallerinde 8 ödüle layık görüldü.

Hayatını konu alan belgeselin ödüller kazanmasından çok memnun olduğunu söyleyen Kayacı, “Hazırlayanlardan Allah razı olsun. Yaylada yalnız başıma yaşayışımın belgeseli ödül aldı. Belgeselin çekildiği zaman ineğim de vardı. Şimdi sadece kedim ve köpeklerim var. Belgeselin ödül almasından gururlandım” dedi.

Yorumlar