Fatih’teki gasp zanlıları adliyeye sevk edildi

Fatih’te görme engelli Osman Bilgin'i tartaklayıp tekmeledikten sonra gasp ettiği öne sürülen iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih’teki gasp zanlıları adliyeye sevk edildi

Fatih’te görme engelli Osman Bilgin'i tartaklayıp tekmeledikten sonra gasp ettiği öne sürülen iki şüpheli adliyeye sevk edildi. Zanlılar, emniyetten çıkartılışı sırasında gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Yavuz Sinan Mahallesi Yavuz Sinan Camii Sokak'ta, meydana gelen olayda, tedavi amacıyla Ankara’dan İstanbul’a geldiği öğrenilen Osman Bilgin’in (70), kendisine kalacak yer temin edeceklerini söyleyen kişilerce gasp edildiği iddia edilmişti. İddialara göre; hastanede tanıştıkları Bilgin’i bir eve götürüp bir süre burada tutan şüpheliler, gecenin ilerleyen saatlerinde başka bir adrese geçecekleri bahanesiyle Bilgin’i evden çıkarttı. Ara sokaklarda bir süre birlikte yürüyen şüpheliler, Bilgin’den cebindeki paraları kendilerine vermelerini istedi. Bilgin’in itirazı üzerine şüpheliler, görme engelli şahsı itip yere düşürdükten sonra darp etmeye başladı. Saldırganlar, Bilgin’in cebinden 170 lirayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. Bilgin’in feryatları üzerine mahalle sakinleri yardıma koştu. Polis ekiplerinin incelemelerinde ise olayın bölgedeki bir iş yeri güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildiği belirlendi. Kamera kayıtlarındaki kişilerin çeşitli suçlardan poliste kayıtları ve aranması bulunan Nevzat I. (28) ile Yadikar S. (33) olduğu belirlendi. Küçükpazar’da oturdukları belirlenen şüpheliler, adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Fatih Asayiş Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Zanlılar, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı. Şüphelilerin ifadelerinde Osman Bilgin’in cebinden para aldıkları iddiasını kabul etmediği öne sürüldü. Zanlıların hırsızlık ve benzeri şuçlardan çok sayıda kaydı bulunduğu öğrenildi.


CİHAN

Yorumlar