Fatih Terim Fonu nedir?

Fatih Terim fonu olarak kamuoyunda konuşulan konu, bir banka çalışanının futbol dünyasından bazı isimlerin paralarını alarak onları dolandırmasıyla gündem oldu. Seçil Erzan isimli banka çalışanı tarafından gerçekleştirildiği beilrtilen dolandırıcılık yönteminde kullanılan isimlerden biri de Terim.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim Fonu nedir?

Fatih Terim Fonu olarak kamuoyunda konuşulan konu aslında bir tür dolandırıcılık yöntemidir. Terim'in adının kullanılarak gerçekleştiği belirtilen bu dolandırıcılık yönteminin mağdurları da yine spor dünyasından ünlü isimler oldu. Aralarında Arda Turan ve Emre Belözoğlu da var.

FATİH TERİM FONU NEDİR?

Fatih Terim Fonu, 2021 yılında Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan tarafından kurulan ve yüksek getiriler vaadederek, spor ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinden toplamda 80 milyon dolar topladığı iddia edilen bir dolandırıcılık şebekesidir.

Fonun kuruluşu, Erzan'ın Fatih Terim'e yüksek getiriler sağlayan bir fonun kurulduğunu söylemesi ve Terim'den 300 bin dolar almasıyla başladı. Terim'den sonra, Erzan'ın aynı teklifi yaptığı ve para topladığı kişiler arasında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Buse Terim ve eski eşi Ebru Şallı gibi isimler de bulunuyor.

Erzan, topladığı paraları yüksek getiri vadeden yatırımlara yatıracağını iddia ediyordu. Ancak, bu yatırımların hiçbiri gerçekleşmedi ve Erzan, topladığı paraları kişisel harcamaları için kullandı.

Fatih Terim Fonu, 2022 yılında ortaya çıktı ve Erzan hakkında soruşturma başlatıldı. Erzan, 2023 yılında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SEÇİL ERZAN KİMDİR?

Seçil Erzan, 1982 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Erzan, 2005 yılında Denizbank'ta çalışmaya başladı. Levent Şube Müdürlüğü'ne kadar yükselen Erzan, 2021 yılında Fatih Terim Fonu'nu kurarak dolandırıcılık suçuna karıştı.

FATİH TERİM FONU'NUN ETKİLERİ

Fatih Terim Fonu, spor ve sanat dünyasında büyük bir yankı uyandırdı. Terim, Turan, Belözoğlu ve Muslera gibi isimler, fonun mağdurları arasında yer alarak, kamuoyu önünde zor duruma düştüler.

Fon, ayrıca, Denizbank'ın itibarına da zarar verdi. Banka, konuyla ilgili soruşturmayı titizlikle yürüttüğünü ve mağdurlara gerekli desteği sağladığını açıkladı.

FATİH TERİM FONU'NA KARŞI DAVA AÇILDI

Fatih Terim Fonu'nun mağdurları, Erzan hakkında ayrı ayrı dava açtılar. Erzan, bu davalarda, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma ve zimmet gibi suçlardan yargılanıyor.

Erzan'ın yargılaması devam ediyor.

Kaynak: Sonhaberler.com

 

Yorumlar