Farkındalık için yürüyüp pedal çevirdiler

- "Dünya Tütünsüzlük Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar sağlıklı yaşam için sigaradan uzak durulması çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Farkındalık için yürüyüp pedal çevirdiler

DÜZCE (AA) - Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Dünya Tütünsüzlük Günü" dolayısıyla bisiklet turu ve yürüyüş düzenlendi.

Düzce Belediyesi önünde toplanan İl Sağlık Müdürlüğü personeli, kentteki çeşitli Sivil Toplum Kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişi, ellerinde "Kanseri içinize çekmeyin" ve "Sağlıklı yaşama merhaba" yazılı dövizlerle Gaziantep Caddesinden Anıtpark Meydanına kadar yürüdü.

Gruba dahil olan bisikletliler ise broşür dağıtarak, vatandaşlara sigaranın zararları konusunda uyarılarda bulundu.

Meydana toplanan grup adına bir açıklama yapan Düzce İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük, tütün ve tütün mamulleri ile etkin mücadele ettiklerini söyledi.

Günün anlamı itibariyle farkındalık oluşturmak adına yürüyüş yaptıklarını aktaran Özyörük, şöyle konuştu:

"Bugün tütün ve tütün mamulleri ile mücadeleyi daha etkin hale getirip geliştirmiş oluyoruz. Tütün dediğimiz bu illete, insanımızın ulaşmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bir biçimde bu madde ile tanışmış ve bağlanmış olanları da inşallah kurtarmaya çalışacağız. Bunun için de güçlü bir ekip ve güçlü bir kadromuz mevcut."

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemil Işık Sönmez de, sigara kullanımının kronik bir hastalık olduğunu belirtti.

Oruçlu olan vatandaşların sigarayı bırakmak için ellerinde bir neden olduğunu aktaran Sönmez, "Ramazanı, sigarayı bırakmak için pozitif bir motivasyon haline dönüştürebiliriz. Sigarayı bırakmak isteyenler ramazanı fırsata çevirebilirler. Yakın zamanda da sigara bırakma ilaçları Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak. Vatandaşlarımız sigarayı bırakmak için karar versinler, inşallah bayrama beyaz bir sayfa ile başlasınlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü ve DÜ Sigara Bırakma Polikliniğinden yardım alarak sigarayı bırakanlara belgeleri verildi.

Yorumlar