Fahri trafik polislerinin yetkileri alındı

Fahri trafik polislerinin rastgele kestikleri cezalar sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Fahri trafik polisleri artık trafikte ceza kesemeyecek; sadece engelli park alanlarının ihlali halinde ceza kesebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Fahri trafik polislerinin yetkileri alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Türkiye genelinde görev yapan fahri trafik müfettişlerinin yetkilerinde önemli bir değişikliğe imza attı. Yapılan yeni düzenleme ile fahri trafik müfettişlerinin, park cezası yazma yetkileri sınırlandırıldı. Bu kısıtlama, özellikle engelli park alanlarının ihlal edilmesi durumlarına özel olarak uygulanacak.

DEĞİŞİKLİK NELER GETİRİYOR?

EGM Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu değişiklikle birlikte, fahri trafik müfettişlerinin ceza yazma yetkileri belirli bir çerçeveye alındı. Yeni düzenleme kapsamında, fahri trafik müfettişleri, engelli park alanlarının ihlali dışında park cezası yazamayacak. 

Fahri trafik müfettişleri, trafik düzeninin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor; ancak verilen yetkiyi kötüye kullananların sayısı arttığı için yeni önlemler alınması zaruri hale gelmişti. 

Yorumlar