Facebook ve Instagram Biden'ı eleştiren asker annesinin hesabını kapattı

Sosyal medya platformlarının çifte standartlı uygulamalarına yenisi eklendi. Facebook ve Instagram, Biden'ı eleştiren asker annesinin hesabını askıya aldı.

Google Haberlere Abone ol
Biden'ı eleştiren asker annesinin hesabını kapattı

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki intihar saldırısında hayatını kaybeden Amerikan askerinin annesi, ABD Başkanı Joe Biden'ı sosyal medyadan eleştirdi. "Oğlumun kanı Biden'ın ellerinde yazan" paylaşım sonrası, Instagram ve Facebook anne Chappell'in hesaplarını askıya aldı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de geçtiğimiz hafta düzenlenen intihar saldırısında, 20 yaşındaki ABD’li asker Kareem Nikoui de hayatını kaybetti.

Oğlunun ölümü üzerine anne Shana Chappell, sosyal medya hesabından ABD Başkanı Joe Biden'ı eleştirdi. Paylaşımında, "Oğluma sırtını döndün! Beyaz Saray'dan öyle ya da böyle ayrılıyorsunuz çünkü oraya ait değilsiniz! Oğullarımın kanı elinizde! Çok yakında beni tekrar göreceksin" ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımın ardından, sosyal medya platformları Instagram ve Facebook, anne Shana Chappell’in hesaplarını askıya aldı.

Facebook, hesabın kaldırılmasının bir hata olduğunu ve Chappell'in hiçbir politikalarını ihlal etmediğini belirterek "Hesabı yanlışlıkla silindi" açıklaması yaptı.


 

Yorumlar