Evlat nöbeti tutan ailelere tehdit: Sizi tararız

Diyarbakır'da 51 ailenin katılımıyla devam eden "evlat nöbeti" 32'nci gününe girdi. Türkiye'nin 81 ilinden gösterilerle destek verilen ailelere aynı zamanda ünlülerde destek amaçlı ziyaretlerde bulundu. Son olarak Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Eş Raportörleri Jacob Wienen, Yoomi Renström ve Stephanie Poire aileleri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Evlat nöbeti tutan ailelere tehdit: Sizi tararız

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemlerine devam eden ailelerin PKK tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı. Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu için eylem yapan Süleyman Aydın, aileleri ziyaret eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Eş Raportörleri Jacob Wienen'e terör örgütü PKK'nın HDP binası önünde eylem yapmaları taktirde kendilerini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. 

ANNE DİRENİŞİ 32'NCİ GÜNÜNDE

HDP İl Başkanlığı önünde bir kaç ailenin katılımıyla başlayan eylemler 32'nci gününde 51 aile ile devam ediyor. Toplumdan destek alan aileleri dün Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Eş Raportörleri Jacob Wienen, Yoomi Renström ve Stephanie Poirel aileleri ziyaret etti.

"HEPİNİZİ TARARIZ, BURASI KANDİL'İN ŞUBESİDİR"

4 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özkan Aydın (19) için 9 Eylül günü oturma eylemine katılan Diyarbakırlı Süleyman Aydın, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye raportörlerinden Wienen'e yaşadıkları sorunları anlattı. Aydın, ailelerin tehdit edildiğini, yollarının kesildiğini söyledi. Çocuğu için eylem yapanlardan birinin başına Kalaşnikof marka silah doğrultularak HDP önündeki eylemi sonlardırmasının istendiğini belirtti. Wienen'e oğlunu isteğini anlatan Aydın, "Çocuklarımızı burada yatırıyorlar. Ondan sonra kırsala gönderiyorlar. Biz bir aydır buradayız. Bize diyorlar ki; 'İl başkanlığının önüne giderseniz önce çocuğunuzu öldürürüz, sonra sizi öldürürüz.' Bizim bir arkadaşımızın başına 3 Kalaşnikof dayadılar. Oraya giderseniz sizi öldürürüz dediler. Bize, güvenlik güçleri sizi korumazsa, hepinizi tararız. Burası Kandil'in şubesidir diyorlar" dedi.

Yorumlar