Evde künefe tarifi

Evde künefe yapılır mı merak edenler için çok güzel bir tarifimiz var. Evde künefe nasıl yapılır, evde künefe tarifi için detaylar

Google Haberlere Abone ol
Evde künefe tarifi

Künefe Hatay sofrasına ait enfes lezzetlerden biridir. Genelde restoranlarda tadına varılan bu lezzet evde yapılır mı? İşte size evde nefis Hatay künefesi yemek için gerekli püf noktalar. Evde künefe tarifi, evde künefe yapımı detayları.

Koronavirüs sebebi ile restorantların kapalı olduğu günlerde uzak kaldığımız lezzetlerden biri de künefe oldu. Peki evde künefe yapılır mı, nasıl yapılır aynı lezzeti bulabilir miyiz? İşte ünlü usta Refika Birgül'ün enfes künefe tarifi

Evde künefe tarifi

Evde Künefe Malzemeler

Şerbeti İçin:

6 çorba kaşığı şeker

6 çorba kaşığı su

Künefe için;

Kadayıf

Kaymak

Tereyağ

Dil Peyniri

Evde Künefe Tarifi

Öncelikle şerbet hazırlanır. 6 çorba kaşığı şeker ve su bir tencereye alınır ve şeker eritilir kaynamya bıraklır indirmeye yakın 8-9 damla limon suyu eklneir ve 5 dakika daha kaynatılırak soğumaya bırakılır. 

Evde künefe yapımı

Diğer tarafta kadayıf iyice elimizle küçük küçük didilir. Bir tavada erittiğimiz kaymak kadayıfın içine dökülür ve iyice elimizle kadayıfla kaymak buluşturulur. Diğer tarafta künefeyi pişireceğimiz tava ocağa alınır ve içine tereyağ eklenir. Kadayıfın yarısı alta gelecek şekilde sıkıştırılarak tavaya yerleştirilir üzerine dil peynirleri didilerek eklenir ve kalan kadayıf üzerine kapatılır. Kısık ateşte altı iyice kızarana kadar pişirilir ve bir kapak yardımı ile diğer tarafı çevrilerek pişirilir. Ardından ocağın altı kapatılır ve diğer tarafta soğutulan şerbet üzerine verilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.

Evde hatay künefesi

Yorumlar

Mehtap şahin Harikkkaaaaaa💯😋