Et fiyatları Ramazan için sabitlendi

İstanbul ve Ankara'da kırmızı et fiyatları Ramazan ayı boyunca sabit kalacak. Karar perakendecileri tarafından alındı.

Google Haberlere Abone ol
Et fiyatları Ramazan için sabitlendi

Ankara ve İstanbul, Türkiye'nin iki büyük metropolünde, Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitleneceği müjdelendi. Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan işbirliği kapsamında, tüketicilere yönelik önemli bir adım atıldı.

ANKARA'DA FİYATLAR DÜŞÜYOR

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, kırmızı et fiyatlarında ramazan öncesi yaşanan spekülatif artışlara karşı önemli bir mücadele başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı ve ESK'nin desteğiyle, ramazan ayında kıymanın ve kuşbaşının kilogram fiyatı 450 liradan 324 liraya düşürüldü. Bu fiyat, ramazan boyunca geçerli olacak.

İSTANBUL'DA SABİT FİYATLAR

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, İstanbul'da da benzer bir uygulamanın hayata geçirildiğini duyurdu. Dana kıyma ve kuşbaşı etin kilogram fiyatı sırasıyla 314 lira ve 344 lira olarak belirlendi. Ramazan ayı boyunca bu fiyatlar sabit kalacak.

Her iki dernek başkanı da, tüketicilere merdiven altı ürünler konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bilindik markalar ve güvenilir marketlerden alışveriş yapılması gerektiğinin altı çizildi.

İstanbul'da kampanyaya katılan üye marketler şöyle "Hakmar, Happy Center, Kim Market, Gökkuşağı Market, Onur Market, Biçen Market, Mopaş Market, Özkuruşlar Market, Sarıyer Market, Snowy Ulu Kardeşler, Örnek Market, Show Market, Altun Market, Anpa Gross, Birmar, Deniz Group, Ecemar, Şimşekler Market, Birlik Gross, Grup Gökkuşağı, İklim Mağazacılık, Kılıç Market, Karabağ Market, Nar Market, Onur Hipermarketleri, Irmaklar Market, Rota Market, Taş Kasap."

Yorumlar