Eskişehir'de “Askıda iftar“ projesi

Eskişehir'de bir restoran sahibi "Askıda iftar" uygulaması başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'de “Askıda iftar“ projesi
Büyükdere Mahallesi'ndeki işletmenin sahibi Ahmet Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiğini belirterek, ihtiyaç sahiplerinin huzurlu ve mutlu bir şekilde iftarlarını yapabilmeleri amacıyla "Askıda iftar" projesini hayata geçirdiklerini belirtti.
Bugüne kadar 500 kişiye ulaştıklarını ifade eden Oğuz, sofraların paylaştıkça bereketlendiğini dile getirdi.

Birçok mahallenin muhtarıyla görüşerek ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini anlatan Oğuz, ulaşım imkanı olmayanlara araç da tahsis ettiklerini kaydetti. Oğuz, "İşletmemizde yemek yiyen insanlar askıya belli bir miktarda bağış yapıyor. Bizler de onların yaptığı tutar kadar üzerine koyup insanlarımıza iftarlık yemeklerini hazırlıyoruz. Bizler buralarda emanetçiyiz. Yarınlarımızı düşünmemiz gerek. Hayat paylaştıkça güzeldir. Tebessüm eden insanları burada ağırlamaktan son derece mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Dünyada birçok yerde savaşlar yaşandığına, açlık ve yoksulluk olduğuna işaret eden Oğuz, mutlu ve müreffeh bir hayat için yardımsever insanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Kentte bir çok yerde işletmeleri bulunduğunu söyleyen Oğuz, her yıl yıllık karlarının yüzde 10'luk kısmını ihtiyaç sahipleri ile paylaştıklarını ifade etti.

Yorumlar