Esenyurt sosyal ve spor tesisleri törenle açıldı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Sosyal ve Spor Tesisi ve Çevre düzenleme çalışmasının törenle hizmete açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Esenyurt sosyal ve spor tesisleri törenle açıldı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Sosyal ve Spor Tesisi ve Çevre düzenleme çalışmasının törenle hizmete açıldığını söyledi.

İlçe sınırları içerisinde Melikgazilileri ilgilendiren ve kamu tesis ile ortak kullanım alanlarına ve tesislerine büyük önem verdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Esenyurt Mahallesi'nin 1930'lı yıllara dayanan bir kuruluşu söz konusudur. İlk uçak fabrikasının kurulmasına dayanan mahalle zaman içerisinde 2 ve 3 katlı müstakil evlerle kaplı idi. Ancak şimdi çok katlı binaların yer aldığı, geniş yolları olan, kapalı pazaryeri, büyük ölçekli parkları ile Esenyurt adeta kabuğunu değiştirdi. Bugün de gelişen ve büyüyen Esenyurt’a yakışır sosyal ve spor tesisimizi hizmete açıyoruz. Zemin artı 2 kat üzerinde yapılan binamız içerisinde meslek edindirme kurslarımız için derslikler, internet salonu, bayanlara özel fitness ve aletli spor salonu, toplantı ve seminer salonu, idare odaları, duş ve wc’ler mevcuttur. Mahalle istedi bizde yaptık. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Türkiye’nin büyüdüğünü ve geliştiğini ancak Kayseri’nin daha çok büyüdüğünü ve geliştiğini, çalışmalarının örnek alındığını ve Kayseri Modeli kavramı ile belediye çalışmaların adeta ders konusu olduğunu ifade ederek “Belediye çalışmalarının temelinde dayanışma ve işbirliği vardır. Önemli olan hizmetin yapılmasıdır. Kimin yaptığı değildir. Tıpkı burada olduğu gibi burada Büyükşehir, Kaski, Telekom, TEK, Kayserigaz gibi birçok kurum beraber bu çalışmayı gerçekleştirmiş. Melikgazi Belediyesine bu çalışmadan dolayı kutluyorum” dedi.

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksözkaya, konuşmasında Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını ve seçimlik değil halkın gerçek ihtiyaç ve taleplerini yerine getirdiklerini belirterek şunları söyledi; “Belediye yatırımları ile Kayseri’nin fiziki yapısı değişmiştir. Belediye yatırımları ile halkın sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel hayat standartlarının da yükseldiğini görmekteyiz.Mahalleliler spor salonu, fitness salonu, sosyal tesis ve büyük ölçekli parklar talep etmektedir. Bu gelişimin bir göstergesidir. Bundan dolayı Başkan Memduh Büyükkılıç’ı tebrik ediyorum”dedi

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tüm katılımcılara etli ekmek ve ayran ikramında bulunuldu.
CİHAN

Yorumlar