Esed rejiminin düzenlediği kimyasal saldırılara tepkiler

- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan: - "Bu katliama yol açan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Esed rejiminin düzenlediği kimyasal saldırılara tepkiler

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, Suriye'nin İdlip kentinde katliama yol açan kimyasal silah saldırılarını şiddetle ve nefretle kınadığını bildirdi.

Özhan, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin İdlip şehrine bağlı Han Şeyhun bölgesinin, Esed rejiminin kimyasal silahlı katliamının hedefi olduğunu belirterek, katliamda çoğu çocuk onlarca masum sivilin hayatını kaybettiğini vurguladı.

Bu katliama yol açan saldırıları şiddetle ve nefretle kınadığını vurgulayan Özhan, "Katliam sonrası Han Şeyhun bölgesinde uluslararası medya organlarına ve kamuoyuna intikal eden görüntü ve bilgiler bir vahşeti ortaya koyduğu gibi, Esed rejiminin BM Güvenlik Konseyi'nin 2118 ve 2209 sayılı kararlarının açık ihlalini ortaya koyan kimyasal silah kullanımını sürdürdüğünü bir kez daha açıkça göstermiştir." ifadesini kullandı.

Taha Özhan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu noktada Türkiye olarak, uluslararası toplumun bu saldırılar karşısında ortak insanlık vicdanı gereği sessiz kalmamasını, tepkisini en üst seviyede ortaya koymasını beklediğimiz gibi, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslarası kuruluşların bu saldırı başta olmak üzere, Esed rejiminin bu türden tüm saldırılarını acilen soruşturmasını ve gereken yaptırımları uygulamasını bekliyoruz. Esed rejimi üzerinde etki sahibi olan tüm tarafları ise ateşkes düzenlemesinin ağır ihlallerini oluşturan ve son katliamda da görüldüğü üzere tamamen sivilleri en acımasız usullerle katletmekten geri durmayan rejimin saldırılarını acilen durdurmasını teminen sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz."


Yorumlar