Kuruluş Osman Ertuğrul rolünde kim oynuyor?

Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi rolünü kim oynuyor, oyuncunun gerçek adı merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kuruluş Osman Ertuğrul rolünde kim oynuyor?

Diriliş Ertuğrul dizisinin bir devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman dizisinde Ertuğrul rolünü oynayan oyuncu merak konusu oldu. Dizi başlamadan aylar öncesinde karakteri kimin canlandıracağı çok konuşulmuştu. Hatta bazı iddialara göre Engin Altan Düzyatan yaşlandırılmış haliyle diziye dönecek ve Ertuğrul Gazi rolünde oynayacaktı. Ancak dizinin ilerleyen bölümlerine rağmen böyle bir durum gerçekleşmeyince Düzyatan'ın bir daha diziye dönmeyeceği kesinleşmiş oldu. Hal böyle olunca da Ertuğrul karakterini kimin oynayacağı da merak edilmişti. Dizi başladıktan birkaç bölüm sonrasında Ertuğrul rolünde oynayan oyuncunun kim olduğu da belli oldu. Kuruluş Osman dizisinde Ertuğrul Bey rolünde Tamer Yiğit oynuyor.

Tamer Yiğitmerak edilen isimler arasında bulunuyor. Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosuna dahil olan Tamer Yiğit, Ertuğrul Bey karakterini canlandıracak. Oyunculuğa ara verdikten sonra bir süre ticaretle uğraşan Yiğit, 2007'de Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Ali Selçuk Toros karakterini canlandırmıştı. Dizide Ertuğrul Bey karakterine Tamer Yiğit hayat veriyor.

TAMER YİĞİT KİMDİR?

Tamer Yiğit Gerçek adı Tamer Özyiğitoğlu 1942-Balıkesir doğumludur. Ünlü isim İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde öğrenciyken, Ses Dergisi'nin açtığı kapak yıldızı yarışmasını birincilikle kazanarak sinemaya girdi.

1973'te yaptığı evliliğin ardından 1979'da sinemadan uzaklaşan sanatçı, 1987 yılından sonra yeniden kameraların karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde roller aldı. Beş film senaryosu ve sinema için yazılmış bir film romanı vardır.

Ertuğrul Gazi, yöneticiliği döneminde aşiretinin nüfusunun az olmasından dolayı barış merkezli, tedbirli ve ihtiyatlı bir siyaset izledi. Çevresinde bulunan Türkmen beylikleri ve Bizans (İnegöl-Karacahisar-Bilecik) tekfurlarıyla daima iyi geçinip onların durumlarını ve siyasi şartları gayet iyi değerlendirerek başında bulunduğu aşiretini ve idaresi altında yaşayanları sulh ve sükûn içinde yaşattı. Ertuğrul Gazi, emri altındaki topraklarda yaşayan halk tarafından çok sevilen ve sayılan bir kişiydi. Söğüt'teki Hıristiyan tebaası da Ertuğrul Gazi'yi yürekten seviyor ve sayıyordu. Yurt tuttuğu bölgede huzur ve güveni sağladı. Ertuğrul Gazi, 1281 senesinde 93 yaşlarında iken Söğüt'te vefat etti.

Osman Gazi 1299 yılında, merkezi Söğüt olan Osmanlı Beyliği'ni kurdu. Söğüt'te vefat eden Ertuğrul Gazi'nin, oğlu Osman Gazi tarafından yaptırılan bir türbesi bulunmaktadır.

Ertuğrul Gazi Türbesi Bilecik Söğüt ilçesinde yer almaktadır.

 

Yorumlar