Ermenistan saldırdı, ölü sayısı 7'ye yükseldi

Ermenistan ateşkese rağmen Gence'de saldırı düzenledi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 7'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan saldırdı, ölü sayısı 7'ye yükseldi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Gence kentine düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 7'ye, yaralı sayısının 33’e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın 2. büyük kentine düzenlediği füze saldırısında 7 kişinin öldüğü 33 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada yaralılar arasında çocukların da olduğu kaydedildi.

Azerbaycan Başsavcılığı, daha önce Ermenistan saldırı nedeniyle 5 kişinin öldüğünü, 28 kişinin yaralandığını bildirmişti.

ERMENİSTAN'A AİT İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde Mingeçevir kenti üzerinde uçuş gerçekleştiren Ermenistan'a ait İHA'nın Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığı da Ermenistan ordusunun 04.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santraline füze fırlattığını duyurdu.

Füzelerin Azerbaycan birliklerince havada vurularak imha edildiği aktarıldı.

ERMENİSTAN GECE BOYUNCA SALDIRILAR DÜZENLEDİ

Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun ateşkese rağmen gece boyunca düzenlediği saldırıları önledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan güçlerinin kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için gece Hadrut ve Cebrail yönünde küçük gruplar halinde saldırı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, Azerbaycan ordusunun saldırıları önlediği, Ermenistan ordusuna ait 5 T-72 tankın, 6 D-20 ve D-30 obüs topunun, 5 mühimmat taşıyan kamyonun, 11 otomobilin, 3 Grad füze sisteminin, 5 Gvozdika kundağı motorlu obüsün, 8 hava savunma sistemi ve radar istasyonunun imha edildiği belirtildi.

Ermenistan güçlerinin panik içerisinde olduğu, 1'inci, 5'inci ve 9'uncu motorize piyade alaylarına bağlı askerlerin firar ettiği aktarıldı.

Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için dün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaşmaya varmıştı.



Yorumlar