Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'muhtar' cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'deki konuşması için 'Sanki muhtarlara sesleniyor' şeklinde küçümseyen Kılıçdaroğlu'na 'Birileri anlamıyor' şeklinde tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'muhtar' cevabı
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun muhtarları küçümseyerek 'Utandığını' söylemesine sert tepki gösterdi ve cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden Kılıçdaroğlu'na göndermelerde bulunarak, "15 Temmuz şehitlerimiz arasında iki tane muhtarımız var. Muhtarlarımız ülkesine milletine sahip çıkma kararlılıklarını canlarıyla ortaya koydular. Ama şimdi OHAL konusunu speküle edenler var. Bunu etraflıca sizlerle ve milletimle paylaşmak istiyorum. Burada sizlerle konuşuyorum. Bu ne demek? Aslında milletimle konuşuyorum. Ama birileri bir şeyi anlamıyor. Atanmış kim seçilmiş kim? Ben Cumhurbaşkanı olarak seçilmişim ve benim muhtarım da seçilmiş. Demokrasi noktasında benim muhtarımla aramda bir fark yok. O da seçilmiş ben de!" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderlerinin katıldığı Birleşmiş Milletler toplantısında "Bütün dünya 5 ülkenin iki dudağı arasına bakıyor. Halbuki dünya beşten büyüktür. Böyle bir Birleşmiş Milletler Genel Kurulu olamaz" demişti.

Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın bu konuşmasını eleştirirken muhtarları da küçümseyerek "BM toplantısında Tayyip Erdoğan konuşurken bir yurttaş olarak, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak utandım. Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil." demişti. 

Yorumlar