Erdoğan'dan Baykal'a cevap: Fitne hareketidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal’ın sözleriyle ilgili, “Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Baykal'a cevap: Fitne hareketidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’ya hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı, 5,5 saat süren görüşmede kabine revizyonunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine Erdoğan, şu anda hükümetin gündeminde böyle bir şeyin olmadığını, Başbakan Yıldırım’ın böyle bir teklifle de kendisine gelmediğini belirtti. Erdoğan, “Özellikle devlette atılan bazı adımlar var, bu adımlarla ilgili olarak beraber görüşmemizi gerektiren konular vardı, bu konuları beraberce paylaşma fırsatı bulduk” dedi.

81 VİLAYETİ TEMSİL

Erdoğan, “Genel Başkan olduktan sonra, nasıl bir değişiklik bekleyelim?” sorusuna da “Sizler doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Eğer böyle bir görev şahsıma tevdi edilirse, genel kurulumuz tarafından tevdi edilmesi halinde, tabii ki yeniden birimleri ele alıp değerlendirme, ama hepsi bunların çok ciddi istişareler neticesinde olacaktır. Bu istişareler neticesinde ülkenin genel profilini değerlendirmek suretiyle, yani belli bir bölgenin temsil edildiği değil, 81 vilayetin adeta temsilini gördüğü bir yapının oluşması her zaman benim şiarım olmuştur.

KENDİ BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN

Yine aynı şekilde böyle bir adımı, inanıyorum ki, bu istişareler neticesinde tablo içerisinde görmek mümkün olacaktır” karşılığını verdi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın “11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yüzde 49’un adayı olabileceği”ne yönelik sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onu değerlendirmeye gereksiz buluyorum. Bu tamamen bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir. Sayın Baykal bu işleri oynamayı bıraksın da kendi başının çaresine baksın” dedi.

Yorumlar