Erdoğan'dan 'süre uzatılsın' diyen Macron'a cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerin geri çekilmesi için verilen 120 saatlik sürenin bitmesine az bir zaman kala "süre uzatılsın" talebinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a cevap verdi. Erdoğan, "Şahsıma gelmiş bir teklif yok! Macron bu tür şeyleri zaten teröristlerle görüşüyor" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan 'süre uzatılsın' diyen Macron'a cevap

Rusya'nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Purin ile bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bir basın mensubunun Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un '120 saatlik ara uzatılsın' teklifinin sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepki göstererek, "Şahsıma gelmiş bir teklif yok! Macron bu tür şeyleri zaten teröristlerle görüşüyor. Herhalde teröristlerin teklifini bize iletmek istedi" şeklinde yanıt verdi.

MACRON'A YPK/PKK TEPKİSİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un çekilme için verilen 120 saatlik sürenin uzatılması teklfini terör örgütünden aldığını ifade eden Erdoğan, Macron'un kendisine herhangi bir teklifte bulunmadığını ifade etti. Erdoğan, "Macron zaten bu tür şeyleri teröristlerle görüşüyor. Herhalde teröristlerin ona yaptığı teklifi de dolaylı yoldan bize iletmek istedi. Bizim bu süreçteki muhatabımız Fransa değil ABD." ifadelerini kullandı. 

"EĞER DÜRÜSTSENİZ"

Türkiye'nin 8 yıl boyunca mültecilere baktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge ile ilgilenen ülkelere seslendi. Erdoğan, "Bize düşen ön hazırlıkları yapmak suretiyle bütün bu bölge ile ilgilenen ülkelere böyle kuru kuruya konuşmakla bu iş olmaz, eğer dürüstseniz yapacağınız bir şey var. Biz 8 yıldır Suriye'den kaçan bu mültecileri ülkemizde ağırlıyoruz. AB zaten verdiği sözü tutmadı. Dolayısıyla şimdi atılacak adımda biz bir plan proje çalışması yaptık." dedi.

Teröre destek veren ülkelere seslenen Erdoğan, "Bu iş lafla olmuyor eğer dürüstseniz samimiyseniz buraya tırlarla silah mühimmat getirdiniz. Binlerce kargo uçağı ile buraya gelen silahlar var. Şimdi ben soruyorum. Burada böyle bir terör devleti kurulmasına biz müsaade mi edelim? Suriye'nin bölünmesine biz müsaade mi edelim? Biz bu kararlılığımızı aynı şekilde sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin terörsitlerin çekilmesi için tanıdığı 120 saatlik sürenin uzatılması gerektiğini söylemişti.

Yorumlar