Erdoğan, sanatçı ve sporcularla iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Huber Köşkü'nde sanat ve spor dünyasıyla iftarda buluştu

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, sanatçı ve sporcularla iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı'na destek vererek, "Başta teknik direktörümüz olmak üzere tüm futbolcularımıza, sporcularımıza azminizden bir şey kaybetmeyin, son saniyeye kadar kararlılıkla yolunuza devam edin. Siz, oradan başarıyla da dönseniz, başarısız bir neticeyle de dönseniz bizim Milli Takımımızsınız ve oraya kadar gittiniz ya size ben tebriklerimi sunuyorum, tebrik ediyorum." dedi.
Erdoğan, Huber Köşkü'nde sanat ve spor dünyasının önde gelen isimleri ile Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al-Thani'yi ağırladığı iftar yemeğinde, katılımcıların anneler ve babalar günü ile ramazan ayını tebrik etti.

Teknolojinin geliştiği, medyanın artık her bireyin cebine girdiği bir dünyada sanat ve sporun giderek daha fazla önem kazandığını anlatan Erdoğan, sanatçılar ve sporcuların, ülkelerinin en önemli "soft power" değeri olduğunu ifade etti.

Daha seçkin beğeni gruplarına hitap eden kültür ürünlerinin önemini koruduğuna ancak ne kadar eleştirilirse eleştirilsin popüler kültürün kitleleri etkileme gücüyle yükselen bir yıldız konumunda olduğuna işaret eden Erdoğan, "Öyle ki kültürel diplomasi, en az siyasi diplomasi kadar etkilidir. Bugün çocuklarımız aile bireyleri dışında en çok popüler kültürün temsilcileri olan sanatçıları, sporcuları tanıyorlar. Sizler, televizyon, sinema, internet gibi araçlar yoluyla günün 24 saati yılın 365 günü insanların hayatlarının bir parçası haline dönüşmüş durumdasınız. Yurtdışına yaptığımız ziyaretlerde, gittiğimiz ülkelerde dizi ve film oyuncularımızın, ses sanatçılarımızın, sporcularımızın görüntülerini, isimlerini gördüğümüzde göğsümüz kabarıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Katar Emiri Şeyh Temim ile görüşmelerinde Temim'in "Körfez'e diziler altyazılarla geliyor. Bunların dublajlarını yaptığınız anda inanıyorum ki etki alanı çok daha farklı olacak" dediğini, kendisinin de bu görüşe katıldığını aktaran Erdoğan, "Dublajlarıyla beraber bunlar Körfez'e girdiği anda oradaki tesir alanı çok daha farklı olacaktır. Bunun çalışmalarını da inanıyorum ki yapımcılar düşünecek veya ele alacaklardır." diye konuştu.

Erdoğan, sanatta ve spor alanında elde edilen uluslararası başarıların çok sevindirici olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bütün bu gelişmeler güzeldir, sevindiricidir, keyif vericidir ama aynı zamanda çok ciddi sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Çünkü toplum için özellikle de yeni nesiller için her biriniz birer rol model durumundasınız. Sizleri seven, sizleri takip eden insanlara, bilhassa çocuklara ve gençlere sanatınızla, sporunuzla olduğu kadar kişiliğinizle, mesajlarınızla, hayat biçiminizle de örnek olmak durumundasınız. Dikkat ederseniz, bu konuda siyasetçiler, devlet yöneticileri çok ciddi bir yük altındadır. Siyasetçilerin attıkları her adım, ağızlarından çıkan her söz, yakından takip edilir. Halbuki sanatçıların ve sporcuların toplumu etkileme gücü, siyasetçilerden daha az değildir. Bu konuda sizlerden çok büyük beklentilerim olduğunu, özellikle belirtmek isterim. Sanat ve spor konusu, artık ciddi bir eğitim, ciddi bir birikim, disiplinli bir çalışma işi haline gelmiştir. Bu işlerin tesadüflere bağlı olduğu sokakların öğütücü çarkları arasından kurtulup kendini ispat edebilenlerin sanatçı veya sporcu olduğu dönem yavaş yavaş geride kalıyor."

 

Yorumlar