Erdoğan: Roman'dan Terörist Çıkmaz

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar bu ülkenin Romanlardan zarar görmediğini belirterek, 'Roman'dan terörist çıkmaz' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Roman'dan Terörist Çıkmaz

Bazı açılış ve temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Erdoğan, akşam saatlerinde ise Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 14 Mart Romanlar Günü'ne katıldı. Salonu dolduran Romanlara seslenen Erdoğan, çocukluğundan buyana Romanlarla birlikte büyüdüğünü, daha sonraki zamanlarda de herzaman yanlarında olduğunu söyledi. Erdoğan, bugüne kadar bu ülkenin Roman'lardan ziyan görmediğini belirterek, 'Roman'dan terörist çıkmaz' dedi.

'BU ÜLKEYİ BÖLME PARÇALAMA GAYRETİ İÇİNDELER'

Konuşmasında çözüm sürecine yer veren Erdoğan, Türkiye'de Kürt sorununun olmadığını iddia etti. Erdoğan, 'Bakın çözüm sürecine bakın. Her televizyona çıkan, varsa yok ise Kürt sorunu, Kürt sorunu... Bununla adeta ülkemizi parçalamanın, bölmenin gayreti içerisine giriyorlar. Bu ülkedeki var etnik unsurların hepsinin kendine has sorunları vardır. Varsa yok ise Kürt sıkıntısı diye birşey yok. 2005'te Diyarbakır'da bunu anlatım ettim ve bu süreç kapandı. Hala bunu devam ettirmek arzu edenler var. Bunu niye devam ettirmek istiyorlar? Molotof kokteylini eline almak için. Niye? Havai fişeklerle kullanıcılarını öldürmek için, beşinci kattan o kurbanlık eti dağıtmak arzulayan Yasin'leri öldürmek için... Bunların etnik kimliklerinden kaynaklanan bir problem bu ülkede yok. Biz, Türk'ü de Kürdü de, Arabı da Çerkezi de, Roman'ı da hepsini tıpkı biçimde severiz ve başkalık yok. Tüm hayatımız boyunca bu ayrımcılara karşı savaş ettik etmeyi sürdüreceğiz.' halinde konuştu.

'KENDİLERİNE OLUMSUZ YAZI YAZANLARI HEMEN DIŞLIYORLAR'

ad vermeden kimi garp ülkelerinin Romanları ülkelerinden çıkardığını da belirten Erdoğan, dünyanın ırkçılıktan fazla fazla çektiğini anlatım etti. Batı'yı eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bazı devletler var, Romanları ülkelerinden çıkarıyorlar. Dünya bunları yaşıyor. Dünyanın sesi var mı? Yok. Hiç sesleri çıkmıyor. Ülkeler beğenmedikleri, istemedikleri kim varsa derhal bir terörist yaftası yapıştırıyor. O kesime topyekun naz alıyor. Kendilerine menfi ova yazanları derhal dışlıyorlar. Ama bizim Peygamberimize hakaret edenlere 'demokrasi' diyerek, düşünce özgürlüğü diyerek sahip çıkıyorlar. Topraklarından arınmak istedikleri kim varsa onlara yapılan saldırılara ses çıkarmayacaksın, sonra gelip dünyaya demokrasi, insan hakları dersi vereceksin. Dünya ırkçılıktan fazla fazla çekti. Dünya ve İslam alemi mezhepçilikten, sen ben kavgasından fazla fazla çekti. Biz evvela kendi içimizde, sonra bölgemizde, dünyada İslamafobi ile ırkçılık ile mezhepçilik ile mücadeleyi sonuna kadar yürütmeye kararlıyız. Farklı kültürler bu ülkenin en kocaman gücüdür. Roman kardeşlerimizin bu ülkenin birinci derslik vatandaşları olduğunu herkes bilmelidir.'

'ÇOCUKLARINIZI OKUTUN'

Çanakkale Zaferi'nde Romanların da yardımı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin bugüne kadar Romanlardan ziyan görmediğini söyledi. Erdoğan:

'Bu sene Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı. Bu zaferde Romanların payı bulunmaz mu? Elbette var. Sizlerin dedeleri Çanakkale'de savaştı, şehit düştü. Herkesin bu ülkede ne kadar hakkı varsa Roman kardeşlerimin de o kadar hakkı var. Bu ülkede bundan böyle hiç kimse Romanları 'buçuk' ulus şekilde tanım edemez. Onları suçlu kabul etme zamanı bitti.'

'ROMANLARI DOKTOR, MÜHENDİS OLARAK GÖRELİM'

'Bu yurt bugüne kadar Romanlardan ziyan görmemiştir. Roman'dan terörist çıkmaz, bölücü çıkmaz, hain çıkmaz. Romanlara yöneltilen suçlara bakın; her yerde rastlanabilecek suçlar. Buna karşılık Romanların ülkemize kattığı fazla fazla şey var. Sizler bu ülkenin gülen yüzü, neşesisiniz. Zaman süre yollarda görüyorum. Küçük Roman çocukları kendilerinden kocaman derme çatma el arabaları ile kağıt topluyorlar. Helalinden kazanılan kuruş paraya ebedi saygım var. Ama benim gönlümden geçen Roman manzarası asla bu değil. Ben istiyorum ki Roman kardeşlerim çocuklarının eğitimine ciddiyet versinler. Romanları yalnızca saz çalan, yalnızca çiçek satan değil, doktor, mühendis şekilde görelim istiyorum. Çocuklarınızı okutmak için imkanınız mı yok, valiliğe gideceksiniz. Bütün valiler sizin haminizdir. Kaymakamlığa gidin, belediyeye gidin. Mutlaka size el uzatan devletin eli çıkacaktır.' diye konuştu.

ERDOĞAN'A YARDIM ÇIĞLIĞI

Erdoğan konuşurken salonda olan Esma Bayramiç adlı bir vatandaş, bağırarak katkı istedi. Küçük yaşta benzeri Alpay Bayramiç ile evlendiğini ve 3 çocuklarının olduğunu belirten Esma Bayramiç, küçük yaşta evlendikleri için şu anda eşinin cezaevinde bulunduğunu ve mağdur olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katkı arzulayan Esma Bayramiç'i Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'a yönlendirdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar