Erdoğan: Moral üstünlüğü artık Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşuyor. Erdoğan, AK Parti İl Başkanlarına, 'Bizim anahtarımız çok çalışmak. AK Parti'ye ne bu kifayetsiz muhalefet ne FETÖ ne PKK zarar verebilir" dedi. Dün açıklanan ekonomik verilere de değinen Erdoğan, "moral üstünlüğü artık Türkiye'de, moral üstünlüğü artık milletimizde" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Moral üstünlüğü artık Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Son il başkanları toplantımızdan bu yana Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Bolu, Sakarya, Diyarbakır, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon illerimize giderek kongrelerimize katıldık, vatandaşlarımızla buluşma fırsatı yakaladık. Şu ana kadar 43 il kongremize bizzat katıldım. Cumartesi günü İstanbul'daki bazı ilçelerimizin kongrelerine pazar günü de Adana ve Hatay il kongrelerine katılacağım.

Kongrelerimizin vesilesiyle ziyaret ettiğimiz şehirlerde vatandaşlarımızın bize gösterdiği hüsnü kabul gerçekten memnuniyet vericidir.

Kosovada'ki MİT operaysonu

MİT, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini aldılar getirdiler ve emniyete teslim ettiler.

Hatasını anlayıp yeniden davaya sarılanlara ve onlarla birlikte yolumza devam ettik hala da ediyoruz. Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. Metal yorgunluğu ifadem vardı. Kastettiğim hususlardan biri buydu. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişim ile bu tehditten kurtulduk şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu. Birilerinin sadece kendi küçük dünyaları için etrafı kırıp dökmesine tahammül edemeyiz.

"Anahtar kelimemiz çok çalışmak"

Bizim AK Parti olarak anahtar kelimemiz çok çalışmaktır. Bizi ne bu kifayetsiz muhalefet, ne FETÖ, ne PKK zarar veremez.

AK Parti 2001 Ağustos'undan beri 'benim olsun' diye küçük düşünen zihniyetlerden uzak tutmaya çalıştık. Hatası olanları uyardık. Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. Hatasını anlayanla da yolumuza devam etti.

Hatırlarsanız ben Genel Başkan olarak yeniden başkanlığa döndüğümde kullandığım 'metal yorgunluk' ifadesi vardı. Allah'a şükür şimdi bu yorgunluktan kurtulduk ve yeniden diriliş hareketine başladık.

"Dostlarımızı artırıp, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz"

Biz asla duygusal hareket edemeyiz. Biz bir partiyiz. Dostlarımızı artırmaya, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz.

Bu kapsamda tüm alt birimlerimizle 2023 hedeflerimize kitlenmiş durumdayız. Dünyada en güçlü devletlerden biri haline getirmeden Türkiye'yi bize durmak, dinlenmek yok. Ayağımıza bağ olanlardan bir anca önce kurtulmak boynumuzun borcudur.

Dün açıklanan büyüme rakamlarını oldukça önemsediğimi bir kez daha huzurunuzda ilan etmek istiyorum.

"Teori ayrı pratik ayrı. Kusura bakmasınlar"

Tutturmuşlar kur aşağı kur yukarı. Geçin bu işleri. Türkiye'nin ekonomisi ortadadır. Afrin operasyonu, Gezi olayları, 17-25 gibi süreçleri geçirirken biz ne ortamalar yakaladık. Demek ki sizin ortaya koyduğunuz kurallar geçerli değil. Teori ayrı bir şeydir. Pratik ayrı. Eğer teori ve pratiği birlikte başaramıyorsan kusura bakma sen yoluna ben yoluma. bu iş başka bir şey.

Yorumlar