Erdoğan heyecanla beklenen müjdeyi açıklamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü haberini verdiği müjdeyi bugün açıklaması bekleniyordu. Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin ne olduğu merakla beklenirken; yeni doğalgaz rezervi, altın rezervi bulunduğu yönünde yorumlar yapılmıştı. Ancak açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan heyecanla beklenen müjdeyi açıklamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı açıklamada Türkiye'yi heyecanlandıran bir konuşma gerçekleştirmişti. Erdoğan, Çarşamba günü bir müjde vereceğini söylemişti. Bu nedenle kamuoyunda büyük bir beklenti oluşmuştu. Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada herhangi bir müjde vermezken; yeni anayasa ile ilgili çalışmalara bütün muhalefet partilerini davet etmesi, "Acaba bu mu müjde" yorumlarına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ısrarla izleme tavsiyesinde bulunarak “Çarşamba günü Millete Sesleniş konuşmamı özellikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri takdim edeceğim”sözlerinin ardından gözler bugün açıklanacak müjdeye çevrilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde vereceğim haberi sosyal medyada da büyük yankı uyandırmıştı.

Cumhurbaşkanlığından, Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ile ilgili ser verilip sır verilmezken yazışma gruplarında, sosyal medyada ve kulislerde birçok tahmin yürütülüyor.

Türkiye'nin gündeminde olan ve tahminler arasında yer alan konular şöyleydi:

Türkiye’de yürütülen yerli aşı çalışmalarında gelinen son durumun aktarılacağı ve bir tarihin açıklanacağı ifade ediliyordu.

REFORMLAR

Yine, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen reformların da açıklanacağını tahmin edenler vardı. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıklayacağı da konuşuluyordu.

TESLA YATIRIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı müjde olarak, elektrikli araba üretimi ve Tesla'nın yatırım haberi olabileceğini ifade edenler de var.

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türkiye’nin uzay alanında izleyeceği yol haritasını açıklayan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile telefonla görüşmüştü. Görüşmede, Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda yapılması planlanan iş birliğine ilişkin hususlar ele alınmıştı.

ALTIN MADENİ-YENİ DOĞALGAZ REZERVİ

Kulislerde, Erdoğan’ın enerji alanında da müjde açıklayacağına dair tahminler yürütülüyor. Altın madeni ve Akdeniz’de yeni doğalgaz rezervinin olabileceği ifade ediliyor.

 

İSTANBUL'DA FIRTINA AFETİ

 

Yorumlar