Erdoğan: Hazırlıklar yapılıyor, ABD'ye cevap verilecek

Partisinin Meclis toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisinde oylanan yasa tasarısı için ABD'ye yanıt verileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Hazırlıklar yapılıyor, ABD'ye cevap verilecek

ABD Temsilciler Meclisinde Türkiye aleyhine alınan kararın ardından sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Bunu hiç bir kıymeti harbiyesi yok, tanımıyoruz da. Kendileri çalar, kendileri oynar. Tarihleri soykırım, kölelik, sömürü lekeleriyle dolu bir ülkenin Türkiye'ye ne söz söyleme ne ders verme hakkı olamaz." ifadelerini kullandı. 

"CEVAP VERELİM"

ABD Temsilciler Meclisi tarafından atılan adımın hiçbir kıymetinin olmadığını ve kararı belirten Erdoğan, "Açık konuşmak gerekirse; kendi dilimizle buna cevap verelim. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Yapılan bu… Buna rağmen ülkemize atılan bu iftiranın bir ülke parlamentosunda kabul görmesinden dolayı üzüntülüyüz. Bu nasıl bir anlayıştır? Biz yıllarca şunu söyledik. Dedik ki, bu iş tarihçilerin işidir. Bu iş arkeologların işidir. Görevlendirelim, heyetleri oluşturalım onlar bu çalışmayı yapsınlar. Bu işe bir siyaset gömleği giydirilmesin. Bütün bu çalışmalar yapıldıktan sonra siyasetçiler masaya otursunlar sonra da bunun adını koyalım. Ve biz arşivlerimizi açtık." ifadelerini kullandı.

"ASALA'NIN SALDIRILARINDAN HABERİNİZ VAR MI?"

Amerika'ya seslenen ve 1970'li ve 1980'li yıllarda terör örgütü ASALA'nın 21 farklı ülkede Türk büyükelçiliklerine yüzden fazla silahlı saldırı gerçekleştirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan haberiniz var mı? 40'ın üzerinde diplomatımız şehit oldu. Şunu tekrar söylüyoruz. Bizim inancımızda soykırım yasaktır. Bir tehcir olayını soykırım olarak ifade edenler kendilerine göre suçlu aramanın gayreti içindeler." açıklamasında bulundu.

Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

ABD, bir FETO'ya mahkum olacak kadar küçüldü mü? Bu adamın hala; Adalet Bakanlığımız sizlere 90 koli bu adamın suçlarını gönderdi. Türkiye mahkemelerinin verdiği dosyaları gönderdi. Bir oturun şunu inceleyin ya. Bakmıyorsunuz ve böyle bir terörist başını Türkiye'ye darbe yapan terörist başını ülkenizde saklıyorsunuz. Yoksa sizin özel olarak kullandığınız bir manivela mıdır? Ya bize bunu teslim edeceksiniz ya da bizden bundan sonra suçluların iadesiyle ilgili anlaşmalar konusunda herhangi bir iade beklemeyin.

On binlerce insanın katili bir terör örgütü olan PKK'yı desteklemek uğruna Türkiye'ye ve şahsıma saldıranlara asla eyvallah etmeyeceğiz. Amerika'nın müttefiklik ilişkimiz yanında, siyasi dostluğumuzu da sorgulatan adımlar atmasına ısrar etmesi ilerde en çok kendine zarar verecektir. İnşallah bu yanlıştan da bir an önce dönerler."

Yorumlar