Erdoğan, Giresun'da Sabri'yi sahneye çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'daki 'Evet' mitinginde 15 Temmuz kahramanlarından Sabri'yi sahneye çıkardı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Giresun'da Sabri'yi sahneye çıkardı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'daki 'Evet' mitinginde 15 Temmuz kahramanlarından Sabri Ünal'ı sahneye çıkararak vatandaşlara tanıttı. Ünal, 15 Temmuz'da İstanbul'da iki tankın üzerinden geçmesine rağmen hayatta kalmayı başarmış, şanlı direnişin kahramanları arasında adını yazdırmıştı. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için gittiği Altunizade'de durdurmaya çalıştığı iki tankın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan 34 yaşındaki Sabri Ünal uzun süre Türkiye'nin gündemindeydi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktıklarını belirten Sabri Ünal, o gece yaşananları şöyle anlatmıştı: Üsküdar'a geldiğimde o arada yoldan üç tane taş aldım. Küçük taş, ne yapabilir ki? O arada Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nden biraz daha yukarıdaydım. Oradayken 'Tanklar ateş ederek geliyor' diye birinin 'yere yat' dediğini duydum. Lakin ben tankı gördüğümde elimdeki üç taşla karşılık verdim. Sonra tankın üzerime yürüyeceğini zannetmedim. Taşı attıktan sonra dur işareti yaptım. 'Nereye gidiyorsunuz? Bizim olduğumuz bu ülkede darbe yapamazsınız' dedim. Dur işaretimden sonra tanklar durmadı, baktım üzerime geliyor yapabileceğim en akıllıca çözüm ya kaçmaya çalışmak ya da yere yatmaktı.

Tankın ortası biraz yüksek olur diye düşündük çünkü çok hızlı geliyordu. Yattım ve Allah'a şükür ilk tanktan hiç yara almadan çıktım. Tank üzerimde bir durdu, sanki bir vicdan yaptı. Sonra yoluna devam etti. Tank üzerimden geçtikten sonra ayağa kalkar kalmaz ikinci bir tankın üzerime geldiğini gördüm. Ondan da sağa mı sola mı kaçayım derken ortasına yatmayı tercih ettim. Ancak ikinci tank kolumun üzerinden geçti. Beni kötü şekilde yaraladı. Bu, sadece o olayın belki 30 saniyelik kısmıydı. Ben bu kadar büyük bir olay olduğunu da düşünmüyordum. Ben evden çıkarken şehadetimi getirdim. 'Bismillah' dedim. 'Hayırlısı neyse hakkımızda' diyerek yola çıktım. Yani 'bu ülkemiz, milletimiz için, İslam için ne yapabiliriz' diye düşündüm.


 

Yorumlar

selim bu gördüğünüz kısa adamda ne yürek varmış be helal olsun izledinizmi videoyu