Erdoğan, Beştepe'de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran dönüşünde sırasıyla önce MHP Lideri Bahçeli ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Beştepe'de Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi ile görüşecek

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki referanduma ilişkin gelişmeler üzerine muhalefet liderleriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’nin 26. Dönem 3. Yasama Yılı Resepsiyonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Erdoğan, “Siyasi parti genel başkanları ile Kuzey Irak konusunda liderler zirvesi yapmayı planlıyor musunuz?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Benim Perşembe günü Sayın Bahçeli ile bir görüşmem olacak. Ondan sonra da duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu’na da bir davet yapmak suretiyle bu konudaki kanaatlerini alırım ve bu kanaatleri de pekiştirmek suretiyle bu noktadaki sürecimizi zenginleştirmiş oluruz.”

Erdoğan, İran ziyaretine ilişkin ise, “İran’a ziyaretim Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı içindir. Kuzey Irak konusunu da görüşeceğiz. Bu görüşmelerimizin içinde gerek Sayın Ruhani ile gerekse Sayın Hamaney ile görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmeler sonrasında ciddi bir yol haritasını belirlemiş olarak dönmüş olacağız. Biz bütün bölge ülkeleri ile bu konuda irtibat halindeyiz” açıklamasında bulundu.

Yorumlar