Engelliler Haftası

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "16 yıldır büyük değişim, gelişim ve atılım gösteren AK Parti, 24 Haziran'da ve sonrasında da irade, erdem, cesaret ile zaferler kazanmaya devam edecek, engelli vatandaşlarımızın en büyük destekçisi olmaya sürdürecektir"

Google Haberlere Abone ol
Engelliler Haftası

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "16 yıldır büyük değişim, gelişim ve atılım gösteren AK Parti, 24 Haziran'da ve sonrasında da irade, erdem, cesaret ile zaferler kazanmaya devam edecek, engelli vatandaşlarımızın en büyük destekçisi olmaya sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Çalık, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören inanç ve anlayışla engelli vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Engelli vatandaşların elinden tutmanın vicdani bir görev olmasının yanında vatandaşlık görevi de olduğunu vurgulayan Çalık, engelli vatandaşların topluma kazandırılması yolunda Türkiye'nin dünyada önemli mesafeler kateden ülkelerin başında geldiğini bildirdi.

Çalık, milleti sosyal devlet uygulamalarıyla gerçek anlamda ilk defa buluşturan AK Parti'nin "Halka Hizmet Hakk'a Hizmet" anlayışıyla toplumun her kesimini kucakladığını, gönül köprüleri kurduğunu ifade etti.

Çıkardıkları Engelliler Kanunu (2005) ile Anayasa'da yaptıkları (2010) değişikliklerle engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık ilkesini getirdiklerini anımsatan Çalık, şöyle devam etti:

"Sağlıktan sosyal hayata, eğitimden istihdama, ulaşımdan dini hizmetlere kadar her alanda engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak adına politikalar üreterek uygulamaya koyduk. 2001 yılında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sosyal Politikalar Başkanlığının alt birimi olan Engelliler Koordinasyon Merkezi'ni kurduk. 81 il ve 970 ilçemizdeki merkezlerimizle engelli vatandaşlarımızın yaşamını daha da kolaylaştırmak adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz. 16 yıldır büyük değişim, gelişim ve atılım gösteren AK Parti, 24 Haziran'da ve sonrasında da irade, erdem, cesaret ile zaferler kazanmaya devam edecek, engelli vatandaşlarımızın en büyük destekçisi olmaya sürdürecektir."

Çalık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye ile her türlü engeli aşmaya devam edeceklerini aktardı.

Güçlüklere göğüs geren, azmini ve çabalarını hiçbir zaman kaybetmeyen engelli vatandaşların Engelliler Haftası'nı tebrik eden Çalık, toplumsal duyarlılığın bir gün, bir hafta değil her zaman diri kalması temennisinde bulundu.

Yorumlar

Nurşen özer BEN BİR ENGELİ ÇALIŞMAK İSTİYORUM İŞTEN ÇIKARDILAR KHK (696)YASA GEREĞİ DİYORLAR. ENGELİ EME KLİLİK PİRİM DOLDURDUM ( 45)RAPORUM VAR .(43)YAŞDAYIM. D.P.B YAZIYI DİKATE ALMIYOR BİZ ENGELLİLER MAĞDUR EDİYORUZ AYRIMCILIK YAPILIYOR ENGELLİLER İŞTEN ÇIKARDILAR (1100) MAAŞ ALIP ENGELLİLER EVİNE BAKACAK BİR EV KİRA DOKTOR İLAÇLAR PARA KESİLİYOR ZORUNLU EMEKLİ EDİYORUZ. AYRIMCILIK VARMI YOKMU SIZLER KARAR VERİN .ALLAH RIZASI İÇİN BİR ELLE ALIN ENGELLİLER ÇALIŞMAK ISTIYORUZ. BİR AKP OLARAK BU BANA CEZA OLDU.SUCUM VERGİ İNDİRİMİNDE YARARDANDIM DİYE İŞTEN ÇIKARDILAR AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN