Emniyet kemeri hayat kurtardı

Bursa’da, eşini hastaneye götüren Murat Öztürk’ün kullandığı otomobil, iddiaya göre; başka bir aracın sıkıştırmasıyla yol kenarındaki bankete çarpıp takla attı.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet kemeri hayat kurtardı

Bursa’da, eşini hastaneye götüren Murat Öztürk’ün kullandığı otomobil, iddiaya göre; başka bir aracın sıkıştırmasıyla yol kenarındaki bankete çarpıp takla attı. Kazada emniyet kemerleri bağlı bulunan sürücü Murat ve eşi Fatma Öztürk’ün burnu bile kanamadı. Fatma Öztürk, tedbir amacıyla hastaneye kaldırılırken sürücü Öztürk, "Direksiyona oturduğum an emniyet kemeri takarım, iyi ki takmışım." dedi.

İnegöl’de büfe işletmeciliği yapan 45 yaşındaki Murat Öztürk, eşi Fatma Öztürk’ü Bursa Devlet Hastanesi’ne götürmek 16 PN 161 plakalı otomobiliyle için yola çıktı. Bursa-Ankara Yolu Uluabatlı Hasan Bulvarı üzerinde meydana gelen kazada, iddiaya göre başka bir anacın sıkıştırmasıyla Öztürk idaresindeki otomobil, önce yol kenarındaki bankete çarpıp takla attı.

Ters dönen otomobilde sıkışan sürücü ve eşini çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Takla atarak, ters dönen otomobilden emniyet kemerleri bağlı bulunan Öztürk ve eşinin burnunun bile kanamadan araçtan çıkartılması dikkat çekti. Fatma Öztürk tedbir amacıyla Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken sürücü Murat Öztürk, kaza yerinde polislere ifade verdi. Öztürk, "Hastaneye gidiyordum. Başka bir araç sıkıştırınca frene bastım. Frene basınca önce bankete çarptım, sonra da takla attık. Yaralanan yok. Eşim de herhangi bir problem yok. Bu arabadan sağ çıktık çok şükür, ama emniyet kemeri bağlıydı. Eşimin de emniyet kemeri bağlı. Direksiyona ne zaman otursam emniyet kemerini bağlarım." diye konuştu.

LPG’li olduğu öğrenilen araç, kurtarma ekipleri tarafından otoparka çekildi. Kaza sebebiyle Bursa-Ankara yolunda trafik bir süre aksadı, uzun araç kuyrukları oluştu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar