Elon Musk Gazze'ye gitmekten çekindiğini açıkladı

İsrail'in savaş propagandasına maruz kalan Elon Musk, Hamas'tan gelen, "Gazze'ye gel gerçek yıkımı gör" şeklindeki davete olumsuz cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk Gazze'ye gitmekten çekindiğini açıkladı

Elon Musk, Hamas yöneticisi Usame Hamdan'ın Gazze Şeridi'ne yapılacak ziyaret çağrısına cevap verdi. Musk cevabında, şu anki koşulların tehlikeli olduğunu belirterek, gelecekte müreffeh bir Gazze'nin herkes için iyi olacağını ifade etti. Bu açıklama, Musk'ın İsrail'i ziyaret etmesi ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmesinin hemen ardından geldi.

Gazze Şeridi'ne yapılan davet, Elon Musk'ın İsrail ziyareti sonrasında ortaya çıkan yıkımı yerinde görmesi amacıyla yapıldı. Musk, Gazze'ye yapılacak bu ziyareti, şu anki koşulların riskli olduğunu belirterek reddetti. Musk, "Şu an biraz tehlikeli görünüyor. Ancak uzun vadeli müreffeh bir Gazze'nin tüm taraflar için iyi olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

USAME HAMDAN DAVET ETMİŞTİ

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan, Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, Elon Musk'ın İsrail ziyaretine değinerek, Gazze'ye davet etti. Hamdan, "Gazze halkına yapılan katliamların ve yıkımların boyutlarını objektiflik ve inandırıcılık standartlarına uygun olarak görmek için kendisini (Musk) Gazze'yi ziyaret etmeye davet ediyoruz." dedi.

TEHLİKELİ BİR ZİYARETİN REDDİ

Musk, Gazze'ye yapılacak bu ziyaretin şu anki koşullar altında riskli olduğunu ifade ederek, teklifi nazikçe reddetti. Musk, "Şu an biraz tehlikeli görünüyor. Ancak uzun vadeli müreffeh bir Gazze'nin tüm taraflar için iyi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

MUSK, İSRAİL'İN ONAYI OLMADAN GAZZE'YE İNTERNET VERMEYECEK

Musk, İsrail ziyaretinde, Başbakan Binyamin Netanyahu ile buluştu ve 7 Ekim'de Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı mensuplarının saldırısına uğrayan Kfar Aza beldesinde incelemelerde bulundu.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Elon Musk ve sahibi olduğu Starlink uydu internet sisteminin, Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

Yorumlar