El Bab'da son durum, DEAŞ'ın 'vilayet sorumlusu' öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da devam eden operasyonda örgütün vilayet sorumlusu olduğu belirlenen kişi öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
El Bab'da son durum, DEAŞ'ın 'vilayet sorumlusu' öldürüldü

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'na bugün yeni bir haber geldi. El Bab'dan gelen kritik son dakika haberine göre TSK'nın hava harekatında DEAŞ'ın sözde El Bab valisi Ebu Halid Ürdüni göldürüldü. 

Bölgdeki kaynaklardan edilen yeni gelişmeye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 166 günden bu yana sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün etkisiz hale getirilen 32 teröristten birinin terör örgütü DEAŞ'ın El Bab'a sözde vali olarak görevlendirdiği Ebu Halid Ürdüni olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer, örgütün sözde Rakka Valisi'nin, öldürülen Ürdüni'nin yerine görevlendirilen sözde valiye gönderdiği bir mektuba da ulaştı. Mektupta, Ürdüni'nin öldürüldüğü ve örgütte son günlerde ağır kayıplar olduğu ifadeleri yer alıyor.

Ölen sözde El Bab valisinin yerine görevlendirilen şahsa, sözde Rakka valisi tarafından gönderilen mektup da ele geçirildi.

Yorumlar