Eksi 10 derece soğukta açıkta bekleyen ayakları kırık at uyutuldu

Erzurum’da, ayağı kırıldığı için eksi 10 derece soğukta sahibi tarafından terk edilen yaşlı at, daha fazla acı çekmemesi için uyutuldu.

Google Haberlere Abone ol
Eksi 10 derece soğukta açıkta bekleyen ayakları kırık at uyutuldu

Erzurum’da, ayağı kırıldığı için eksi 10 derece soğukta sahibi tarafından terk edilen yaşlı at, daha fazla acı çekmemesi için uyutuldu. 10 gündür boş bir arazi de dizleri üzerine çökmüş şekilde bekleyen atın üzerine battaniye örtüp, yiyecek veren ve yanına soğuktan etkilenmemesi için ateş yakan 70 yaşındaki Azize Karabulut, "Bu hayvanı buraya atanlar insan olamaz.” dedi.

Yakutiye ilçesine bağlı Sanayi sitesi Edip Somunoğlu Mahallesi'ndeki olayda atın tam 10 gün önce boş araziye bırakıldığını dile getiren 70 yaşındaki Karabulut, " Ben hayvanın durumunu görünce ayağa kalkamadığını görüp, üzerine battaniye örttüm, yayına ateş yaktım, karnını doyurdum, suyunu verdim. Belediyeyi aradım haber verdim. Bu hayvan soğukta zor durumda diye. Ata da kendim 'Garip' ismini verdim. Garib'in arka ayakları kırık olduğundan dolayı ayağa kalkamadığı için başka bir yere de götüremedim. Kedi, köpek olsa alır korunaklı bir yere götürürsün. Benim vicdanım Garib'i bu halde burada bırakmaya el vermedi. Elimden geldiği kadar ona bakmaya çalıştım." diye konuştu.

Azize Karabulut, arka ayakları kırık atın daha fazla acı çekmemesi için gelen devlet görevlileri tarafından uyutulduğunu ve araçla götürüldüğünü de ifade ederek, "10 gün bu hayvana eziyet çektirilmemeliydi." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar